STK’lar, İsrail’in saldırılarını protesto etti

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 20.10.2023 - 14:14, Güncelleme: 20.10.2023 - 14:51 1949+ kez okundu.
 

STK’lar, İsrail’in saldırılarını protesto etti

İsrail'in Filistin'deki hastaneyi vurması ve yüzlerce insanın vefat etmesinin ardından Silvan’daki Siyasi Parti ve STK’lar Cami önünde açıklama yaptı.
Haber: Azad Berdan YILMAZ İsrail, Filistin'in Gazze bölgesindeki bir hastaneye saldırı düzenledi. Saldırı sonrası yüzlerce insanın vefat ettiği bilgisinin ardından, birçok ilde olduğu gibi Silvan’da da AK Parti, HÜDA-PAR ile STK’lar tarafından saldırılar protesto edildi.  Cuma Namazı çıkısı Selahaddini Eyyübi Camisi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Ebubekir Genel, sözün bittiği yerde olduklarını belirtti. “SOYKIRIM UYGULANMAKTADIR” Genel, “1917'de başlayan İngiliz işgaliyle birlikte İslam Dünyasında yaşanan hercümerci fırsat bilen Siyonistler Filistin topraklarını istila ettiler. 1948 yılında batılı emperyalistlerin himayesinde bölgeye yerleştirilen Siyonist işgalci çeteler o tarihten bu yana Filistin topraklarında hukuksuz bir şekilde yayıldı. Filistinli kardeşlerimizi evlerinden, yurtlarından ve topraklarından ettiler. Adına yerleşimci dedikleri Siyonist köpeklerini, hırsızlarını yerleştirdiler. Günümüzde İslam coğrafyasının içinde bulunduğu gaflet ve Müslümanların kendi aralarındaki çekişmeleri fırsat bilen Siyonistler ve işbirlikçisi Amerika Kudüs’ü meşru başkentleri yapmak için harekete geçtiler. siyonist terör çetesi tarafından Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen sistematik saldırı ve katliamlar her geçen gün daha da şiddetlenerek devam etmektedir. Abluka altındaki Gazze'de 2,5 milyonu aşkın kardeşimiz dünyanın en büyük açık hava hapishanesine alınmış durumdadır. Terör çetesi 7 Ekimden bu yana Filistinli kardeşlerimize yönelik soykırım uygulamaktadır. Filistin halkı ise, soykırım ve işgal karşısında mukavemet göstererek Mescid-i Aksa'yı, topraklarını, vatandaşlarının canını, İslam ümmetinin izzet ve şerefini korumaktadır. Hastaneye sığınan, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan yüzlerce masumu bile bombalayarak savunması olmayan bir insanlık ve savaş suçunu, Dünya tarihinin en alçak ve en kanlı saldırılarından birini gerçekleştirmiştir” dedi. “ÖZGÜRLÜĞE GİDEN HER MEŞRU EYLEMİN YANINDAYIZ” Bizler Silvanlı Müslümanlar olarak buradan haykırıyoruz diyen Genel, "Ümmetin bütün kurumları, hükümetleri, partileri, sivil güçleri, teşkilatları ve şahsiyetleri; ekonomik, siyasal, sosyal ve askeri tüm güçleri ile Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalı, Filistinli kardeşlerini aç, susuz ve ilaçsız bırakmamalıdır. Biz Silvanlı Müslümanlar olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve direnişin yanındayız. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız." Dedi. Silvan İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Selahattin Demir,  okuduğu dualarla basın açıklaması sona erdi. Kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı.
İsrail'in Filistin'deki hastaneyi vurması ve yüzlerce insanın vefat etmesinin ardından Silvan’daki Siyasi Parti ve STK’lar Cami önünde açıklama yaptı.

Haber: Azad Berdan YILMAZ

İsrail, Filistin'in Gazze bölgesindeki bir hastaneye saldırı düzenledi. Saldırı sonrası yüzlerce insanın vefat ettiği bilgisinin ardından, birçok ilde olduğu gibi Silvan’da da AK Parti, HÜDA-PAR ile STK’lar tarafından saldırılar protesto edildi. 

Cuma Namazı çıkısı Selahaddini Eyyübi Camisi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Ebubekir Genel, sözün bittiği yerde olduklarını belirtti.

“SOYKIRIM UYGULANMAKTADIR”

Genel, “1917'de başlayan İngiliz işgaliyle birlikte İslam Dünyasında yaşanan hercümerci fırsat bilen Siyonistler Filistin topraklarını istila ettiler. 1948 yılında batılı emperyalistlerin himayesinde bölgeye yerleştirilen Siyonist işgalci çeteler o tarihten bu yana Filistin topraklarında hukuksuz bir şekilde yayıldı. Filistinli kardeşlerimizi evlerinden, yurtlarından ve topraklarından ettiler. Adına yerleşimci dedikleri Siyonist köpeklerini, hırsızlarını yerleştirdiler. Günümüzde İslam coğrafyasının içinde bulunduğu gaflet ve Müslümanların kendi aralarındaki çekişmeleri fırsat bilen Siyonistler ve işbirlikçisi Amerika Kudüs’ü meşru başkentleri yapmak için harekete geçtiler. siyonist terör çetesi tarafından Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen sistematik saldırı ve katliamlar her geçen gün daha da şiddetlenerek devam etmektedir. Abluka altındaki Gazze'de 2,5 milyonu aşkın kardeşimiz dünyanın en büyük açık hava hapishanesine alınmış durumdadır. Terör çetesi 7 Ekimden bu yana Filistinli kardeşlerimize yönelik soykırım uygulamaktadır. Filistin halkı ise, soykırım ve işgal karşısında mukavemet göstererek Mescid-i Aksa'yı, topraklarını, vatandaşlarının canını, İslam ümmetinin izzet ve şerefini korumaktadır. Hastaneye sığınan, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan yüzlerce masumu bile bombalayarak savunması olmayan bir insanlık ve savaş suçunu, Dünya tarihinin en alçak ve en kanlı saldırılarından birini gerçekleştirmiştir” dedi.

“ÖZGÜRLÜĞE GİDEN HER MEŞRU EYLEMİN YANINDAYIZ”

Bizler Silvanlı Müslümanlar olarak buradan haykırıyoruz diyen Genel, "Ümmetin bütün kurumları, hükümetleri, partileri, sivil güçleri, teşkilatları ve şahsiyetleri; ekonomik, siyasal, sosyal ve askeri tüm güçleri ile Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalı, Filistinli kardeşlerini aç, susuz ve ilaçsız bırakmamalıdır. Biz Silvanlı Müslümanlar olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve direnişin yanındayız. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız." Dedi.

Silvan İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Selahattin Demir,  okuduğu dualarla basın açıklaması sona erdi. Kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.