Tarihi Azizoğlu Konağı Turizme kazandırılmayı bekliyor

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 17.01.2024 - 11:34, Güncelleme: 17.01.2024 - 11:34 3092+ kez okundu.
 

Tarihi Azizoğlu Konağı Turizme kazandırılmayı bekliyor

Silvan İlçesinde bulunan tarihi Azizoğlu konağı turizme kazandırılmayı bekliyor. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, konağın turizme kazandırılmasını istiyor.
Haber: İhsan YILMAZ Silvan İlçesi’nde bulunan Tarihi Azizoğlu Konağı 28 Kasım 2015 tarihinde çıkan hendek olayları sırasında yaşanan çatışmalarda karakola dönüştürülen konak kamulaştırmadan çıkarılıp sahiplerine teslim edildi. Silvan İlçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Korkmaz, DTSO Meclis Üyesi Selahattin Yıldırım, DTSO Silvan Temsilcisi İbrahim Halil Yılmaz, Silvan İlçesine geldi. Silvan İlçesine gelen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ile beraberindekiler Silvan’da bulunan Tarihi Azizoğlu konağında incelemelerde bulundu. Azizoğlu ailesi tarafında yapılan Kamulaştırma itiraz kabul edilerek Azizoğlu konağı Azizoğlu ailesine teslim edildi. Tarihi Azizoğlu konağında incelemelerde bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve beraberindeki heyeti Azizoğlu ailesinde Recai Azizoğlu, Erkan Azizoğlu ve diğer aile fertleri tarafında karşılandı. SİLVAN TURİZME KAZANDIRILMAYI AMAÇLIYORUZ Tarihi Azizoğlu Konağında İnceleme Mehmet Kaya, “Bugün Silvan İlçemizde Şubemizi ve üyelerimizi ziyarette bulunduk. Silvan İlçemizde bulunan Tarihi Azizoğlu konağı 2015 yılında Kamulaştırma adı altında kamulaştırılmak istendi. Anca Azizoğlu ailesinin yapmış olduğu itiraz ve başvuru sonrasında Tarihi Konak aileye iade edildi. Halkın yoğun talebi üzerine Azizoğlu Konağı turizme kazandırılması için aile bireyleriyle görüşerek, neler yapılabilir diye bir fikir alış verişinde bulunduk. Umarım Azizoğlu konağı için güzel ve kalıcı projeler üretilip, bu güzelim konağı turizme kazandırılır. Silvan İlçemizde birçok tarihi konak ve değerler vardır. Silvan turizm alanında potansiyeli yüksek olan bir ilçemiz. Tarihi mekânlar olan Üstünler Konağı, Kırık Minare, Malabadi Köprüsü ve Hasuni Mağlarında onarım ve bakım çalışmaları ardından Turizm rotasına kazandırılıp, ilçe turistlerin ilgi odağı haline gelir. Böylelikle Silvan turizme kazandırmış oluruz” dedi.    
Silvan İlçesinde bulunan tarihi Azizoğlu konağı turizme kazandırılmayı bekliyor. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, konağın turizme kazandırılmasını istiyor.

Haber: İhsan YILMAZ

Silvan İlçesi’nde bulunan Tarihi Azizoğlu Konağı 28 Kasım 2015 tarihinde çıkan hendek olayları sırasında yaşanan çatışmalarda karakola dönüştürülen konak kamulaştırmadan çıkarılıp sahiplerine teslim edildi.

Silvan İlçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Korkmaz, DTSO Meclis Üyesi Selahattin Yıldırım, DTSO Silvan Temsilcisi İbrahim Halil Yılmaz, Silvan İlçesine geldi.

Silvan İlçesine gelen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ile beraberindekiler Silvan’da bulunan Tarihi Azizoğlu konağında incelemelerde bulundu.

Azizoğlu ailesi tarafında yapılan Kamulaştırma itiraz kabul edilerek Azizoğlu konağı Azizoğlu ailesine teslim edildi.

Tarihi Azizoğlu konağında incelemelerde bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve beraberindeki heyeti Azizoğlu ailesinde Recai Azizoğlu, Erkan Azizoğlu ve diğer aile fertleri tarafında karşılandı.

SİLVAN TURİZME KAZANDIRILMAYI AMAÇLIYORUZ

Tarihi Azizoğlu Konağında İnceleme Mehmet Kaya, “Bugün Silvan İlçemizde Şubemizi ve üyelerimizi ziyarette bulunduk. Silvan İlçemizde bulunan Tarihi Azizoğlu konağı 2015 yılında Kamulaştırma adı altında kamulaştırılmak istendi. Anca Azizoğlu ailesinin yapmış olduğu itiraz ve başvuru sonrasında Tarihi Konak aileye iade edildi. Halkın yoğun talebi üzerine Azizoğlu Konağı turizme kazandırılması için aile bireyleriyle görüşerek, neler yapılabilir diye bir fikir alış verişinde bulunduk. Umarım Azizoğlu konağı için güzel ve kalıcı projeler üretilip, bu güzelim konağı turizme kazandırılır. Silvan İlçemizde birçok tarihi konak ve değerler vardır. Silvan turizm alanında potansiyeli yüksek olan bir ilçemiz. Tarihi mekânlar olan Üstünler Konağı, Kırık Minare, Malabadi Köprüsü ve Hasuni Mağlarında onarım ve bakım çalışmaları ardından Turizm rotasına kazandırılıp, ilçe turistlerin ilgi odağı haline gelir. Böylelikle Silvan turizme kazandırmış oluruz” dedi.

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.