Vali gelmeyince başkanlar da gelmedi: Stantlar boş kaldı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 27.04.2023 - 11:15, Güncelleme: 27.04.2023 - 11:41 1614+ kez okundu.
 

Vali gelmeyince başkanlar da gelmedi: Stantlar boş kaldı

Diyarbakır’da açılan Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Vali Ali İhsan Su, başka bir programını gerekçe göstererek katılmayınca, alt kademe belediye başkanları da katılmadı. Belediye stantları boş kaldı.
Diyarbakır Valiliği ile bazı sivil toplum örgütleri arasında uzun süredir hissedilen gerginlik, resmi davetlerde gözle görülür duruma geldi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Grup’un organize ettiği “14’üncü Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı”na davet edilmesine rağmen Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su katılmadı. Su’nun Silvan’daki bir programını gerekçe gösterdiği öğrenildi. Belediye stantları boş kaldı Vali Su, programa katılmayınca alt kademe belediye başkanları da katılmadı. 208 katılımcının yer aldığı Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda, belediyeler için ayrılan stantların tümü boş kaldı. Bayramlaşmaya çağrılmamışlardı DTSO öncülüğünde kurulan Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu içinde yer alan sivil toplum kuruluşlarından bir kısmı, valiliğin Ramazan Bayramı’nda düzenlediği bayramlaşma programına çağrılmamıştı. Çağrılmayan kurumlar, alternatif bayramlaşma programı düzenlemişti.
Diyarbakır’da açılan Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Vali Ali İhsan Su, başka bir programını gerekçe göstererek katılmayınca, alt kademe belediye başkanları da katılmadı. Belediye stantları boş kaldı.

Diyarbakır Valiliği ile bazı sivil toplum örgütleri arasında uzun süredir hissedilen gerginlik, resmi davetlerde gözle görülür duruma geldi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Grup’un organize ettiği “14’üncü Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı”na davet edilmesine rağmen Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su katılmadı. Su’nun Silvan’daki bir programını gerekçe gösterdiği öğrenildi.

Belediye stantları boş kaldı

Vali Su, programa katılmayınca alt kademe belediye başkanları da katılmadı. 208 katılımcının yer aldığı Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda, belediyeler için ayrılan stantların tümü boş kaldı.

Bayramlaşmaya çağrılmamışlardı

DTSO öncülüğünde kurulan Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu içinde yer alan sivil toplum kuruluşlarından bir kısmı, valiliğin Ramazan Bayramı’nda düzenlediği bayramlaşma programına çağrılmamıştı. Çağrılmayan kurumlar, alternatif bayramlaşma programı düzenlemişti.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.