Anasayfa Video Galeri Detay Bu video 435 kez görütülendi.
 

Amed Newrozu başladı | CANLI

Bu yıl "Rabe dema azadî û serkeftinê ye" şiarıyla gerçekleştirilen Newroz kutlamalarının finali Amed'de yapılıyor. Sabahın erken saatlerinde Newroz coşkusu kentin dört bir yanını sardı. Kentin birçok noktasından on binlerce insan alana akın etmeye başladı.  NEWROZ ALANI Newroz Tertip Komitesi, bu yılki kutlamaların şiarının yazılı olduğu posterlerle dev sahneyi süsledi. Dev sahneye ayrıca "Zimanê me rûmeta me ye" ve "Ciwan temînata azadiyê ne" yazıları yazıldı.  Newroz alanına ise, 2017 Newrozu'nda polis kurşunuyla katledilen Kemal Kurkut, İzmir'de katledilen Deniz Poyraz ile İran'da katledilen Jîna Emînî'nin dev posterleri asıldı. Yine gençlerin ve kadınların taleplerini yansıtan çok sayıda pankart ve dövize yer verildi.  NEWROZ'UN ÖZEL KONUKLARI   Amed Newrozu'na yurtiçi ve yurtdışından birçok konuk davet edildi. Roboskî aileleri, Suruç aileleri, 2015-2016 yılları arasında ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri, Mazlum Doğan'ın ailesi, Deniz Poyraz'ın ailesi, faili meçhul cinayetlerle katledilen Kürt siyasetçiler ve gazetecilerin yakınları protokolde yerlerini aldı. Yine Kurdistan ve Türkiye'den onlarca sivil toplum ve insan hakları örgütü temsilcisi de davetliler arasında yer aldı. Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için Adalet Nöbeti'nde olan anneler de Newroz'da yerlerini aldı.Adalet Nöbeti'ndeki anneler, “Newroz pîroz be” sloganlarıyla alana giriş yaptı.  'BIJÎ SEROK APO' SLOGANLARI  Konuklar protokoldeki yerlerini almaya başlarken, alana girişler ise 09.30 gibi başladı. 6 ayrı noktadan onbinler DEM Parti bayraklarıyla süslenen alana akın etmeye başladı. Yağışlı havaya aldırış etmeden alanı doldurmaya başlayan yurttaşlar, davul ve zurnalar ile sahneden çalınan şarkılar eşliğinde halaya durdu.  Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki öne çıkarken, sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları yükseldi. Ayrıca Öcalan'ın özgürlüğüne dair talepler dile getiriliyor.  GENÇLER ALANDA YOĞUNLUKTA Bu yılki kutlamalarda gençlerin yoğunluğu dikkat çekiyor. DEM Parti bayrakları taşıyan gençler, kendi seslendirdikleri direniş şarkılarıyla alandaki coşkuyu arttırıyro.  Newroz alanında dikkat çeken bir başka nokta ise, yurttaşların birçoğunun yöresel kıyafetlerle kutlamalara katılması oldu.   DEM Parti Semsur İl Örgütü, Kemal Kurkut fotoğraflarıyla alana giriş yaptı. Çevredeki marketler de Newroz şarkılarıyla alana akanların coşkusuna eşlik etti.  
Ekleme Tarihi: 21.03.2024 - 11:07

Amed Newrozu başladı | CANLI

Amed Newrozu'nun kutlanacağı alan programın başlamasından saatler önce dolmaya başladı. Gençlerin yoğun olduğu kalabalık,

Bu yıl "Rabe dema azadî û serkeftinê ye" şiarıyla gerçekleştirilen Newroz kutlamalarının finali Amed'de yapılıyor. Sabahın erken saatlerinde Newroz coşkusu kentin dört bir yanını sardı. Kentin birçok noktasından on binlerce insan alana akın etmeye başladı. 

NEWROZ ALANI

Newroz Tertip Komitesi, bu yılki kutlamaların şiarının yazılı olduğu posterlerle dev sahneyi süsledi. Dev sahneye ayrıca "Zimanê me rûmeta me ye" ve "Ciwan temînata azadiyê ne" yazıları yazıldı. 

Newroz alanına ise, 2017 Newrozu'nda polis kurşunuyla katledilen Kemal Kurkut, İzmir'de katledilen Deniz Poyraz ile İran'da katledilen Jîna Emînî'nin dev posterleri asıldı. Yine gençlerin ve kadınların taleplerini yansıtan çok sayıda pankart ve dövize yer verildi. 

NEWROZ'UN ÖZEL KONUKLARI  

Amed Newrozu'na yurtiçi ve yurtdışından birçok konuk davet edildi. Roboskî aileleri, Suruç aileleri, 2015-2016 yılları arasında ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri, Mazlum Doğan'ın ailesi, Deniz Poyraz'ın ailesi, faili meçhul cinayetlerle katledilen Kürt siyasetçiler ve gazetecilerin yakınları protokolde yerlerini aldı. Yine Kurdistan ve Türkiye'den onlarca sivil toplum ve insan hakları örgütü temsilcisi de davetliler arasında yer aldı.

Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için Adalet Nöbeti'nde olan anneler de Newroz'da yerlerini aldı.Adalet Nöbeti'ndeki anneler, “Newroz pîroz be” sloganlarıyla alana giriş yaptı. 

'BIJÎ SEROK APO' SLOGANLARI 

Konuklar protokoldeki yerlerini almaya başlarken, alana girişler ise 09.30 gibi başladı. 6 ayrı noktadan onbinler DEM Parti bayraklarıyla süslenen alana akın etmeye başladı. Yağışlı havaya aldırış etmeden alanı doldurmaya başlayan yurttaşlar, davul ve zurnalar ile sahneden çalınan şarkılar eşliğinde halaya durdu. 

Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki öne çıkarken, sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları yükseldi. Ayrıca Öcalan'ın özgürlüğüne dair talepler dile getiriliyor. 

GENÇLER ALANDA YOĞUNLUKTA

Bu yılki kutlamalarda gençlerin yoğunluğu dikkat çekiyor. DEM Parti bayrakları taşıyan gençler, kendi seslendirdikleri direniş şarkılarıyla alandaki coşkuyu arttırıyro. 

Newroz alanında dikkat çeken bir başka nokta ise, yurttaşların birçoğunun yöresel kıyafetlerle kutlamalara katılması oldu.  

DEM Parti Semsur İl Örgütü, Kemal Kurkut fotoğraflarıyla alana giriş yaptı. Çevredeki marketler de Newroz şarkılarıyla alana akanların coşkusuna eşlik etti.  

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.