YKS Sınavı tamamlandı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 18.06.2023 - 15:22, Güncelleme: 18.06.2023 - 15:26 1779+ kez okundu.
 

YKS Sınavı tamamlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) tarafında Silvan’da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tamamlandı.
Haber: Muhammet Romedi YILMAZ 2023 YKS’nin ilk oturumu olan TYT Cumartesi saat 10.15’te başlarken, Pazar günü ise AYT saat 10.15’te, saat 15.15’te ise Yabancı Dil Testi yapılarak YKS sınavları Silvan ilçemizde tamamlandı. TYT sınavında adaylara Türkçe testinde 40, temel matematik testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, fen bilimleri testinde 20 soru olmak üzere 120 soru soruldu ve 165 dakika süre verildi. Süre zarfı içerisinde sınav salonlarında öğrenciler birbiriyle olan yarışında terler dökerken, öğrencilerin velileri onları beklerken dışarıda ter döktü. Pazar günü ikinci oturum yapılarak, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) saat 10.15’te, saat 15.15’te ise Yabancı Dil Testi (YDT) yapıldı. Girilen sınav sonuçları 20 Temmuz’da açıklanacak.   Silvan ilçesinde yapılan AYT, TYT ve YDT sınavlarında yaklaşık 20 bin 861 öğrenci katılırken,  bin 152 salonda  sınava girerken, 2 bin 560 öğretmen ve gözlemci görev aldı. Sınava girmiş çocuğunu dışarıda beklerken sıcaktan korunmak için gölgeliklerde oturan Ayfer Yılmaz, “Heyecanlıyız. Dua ediyoruz. Bütün evlatlarımız inşallah güzel yerlere yerleşsinler. Güzel insan olsunlar. Vatana, millete hayırlı olsunlar. Hayırlı ilimler tahsil etsinler inşallah. Çok aşırı sıcak oldu. Sabah saatlerinden itibaren kızgın güneş altında beklemeyelim diye gölgelik alanlarda çocuklarımızın çıkmasını bekliyoruz. Çocuklar içeride ter döküyor ama inanın ki biz onlardan daha çok ter döküyoruz burada. Günlerdir bu stresi yaşıyoruz. Çok uzun süredir hazırlandı aslında. Çünkü biliyoruz ki yarış çok büyük. İlkokula başladığı günden beri ister istemez biz de buna güdümlüyoruz çocukları. Geçen yıldan beri de artı dershaneye gidiyordu. Cumartesi pazar dahil, gece gündüz hazırlandı. İnşallah güzel yerlere gelsin hepsi” dedi. Hayali doktor olmak söyleyen Sınava Giren Mehmet Şahin, “Güzeldi yani, girdim. Normal rahat bir şekilde çözdüm ve sonra çıktım. Hazırlıklı süreci gece gündüz demeden ders çalıştım, deneme sınavlarına girdim. Anlayacağınız çok yoğundu ama aynı zamanda aileme destek olmak için zaman zaman çalışmak zorunda kaldım. Bazı sorular zordu bazıları kolaydı. Ortalamaydı bence. Ben daha çok Türkçeyi çözdüm. Matematikte zorlandım ama yani bilmiyorum kimine zor gelir, kimine kolay gelir. Sonuç olarak geldim bugün, çıktım ve bitti” şeklinde konuştu.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) tarafında Silvan’da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tamamlandı.

Haber: Muhammet Romedi YILMAZ

2023 YKS’nin ilk oturumu olan TYT Cumartesi saat 10.15’te başlarken, Pazar günü ise AYT saat 10.15’te, saat 15.15’te ise Yabancı Dil Testi yapılarak YKS sınavları Silvan ilçemizde tamamlandı.

TYT sınavında adaylara Türkçe testinde 40, temel matematik testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, fen bilimleri testinde 20 soru olmak üzere 120 soru soruldu ve 165 dakika süre verildi. Süre zarfı içerisinde sınav salonlarında öğrenciler birbiriyle olan yarışında terler dökerken, öğrencilerin velileri onları beklerken dışarıda ter döktü.

Pazar günü ikinci oturum yapılarak, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) saat 10.15’te, saat 15.15’te ise Yabancı Dil Testi (YDT) yapıldı. Girilen sınav sonuçları 20 Temmuz’da açıklanacak.

 

Silvan ilçesinde yapılan AYT, TYT ve YDT sınavlarında yaklaşık 20 bin 861 öğrenci katılırken,  bin 152 salonda  sınava girerken, 2 bin 560 öğretmen ve gözlemci görev aldı.


Sınava girmiş çocuğunu dışarıda beklerken sıcaktan korunmak için gölgeliklerde oturan Ayfer Yılmaz, “Heyecanlıyız. Dua ediyoruz. Bütün evlatlarımız inşallah güzel yerlere yerleşsinler. Güzel insan olsunlar. Vatana, millete hayırlı olsunlar. Hayırlı ilimler tahsil etsinler inşallah. Çok aşırı sıcak oldu. Sabah saatlerinden itibaren kızgın güneş altında beklemeyelim diye gölgelik alanlarda çocuklarımızın çıkmasını bekliyoruz. Çocuklar içeride ter döküyor ama inanın ki biz onlardan daha çok ter döküyoruz burada. Günlerdir bu stresi yaşıyoruz. Çok uzun süredir hazırlandı aslında. Çünkü biliyoruz ki yarış çok büyük. İlkokula başladığı günden beri ister istemez biz de buna güdümlüyoruz çocukları. Geçen yıldan beri de artı dershaneye gidiyordu. Cumartesi pazar dahil, gece gündüz hazırlandı. İnşallah güzel yerlere gelsin hepsi” dedi.


Hayali doktor olmak söyleyen Sınava Giren Mehmet Şahin, “Güzeldi yani, girdim. Normal rahat bir şekilde çözdüm ve sonra çıktım. Hazırlıklı süreci gece gündüz demeden ders çalıştım, deneme sınavlarına girdim. Anlayacağınız çok yoğundu ama aynı zamanda aileme destek olmak için zaman zaman çalışmak zorunda kaldım. Bazı sorular zordu bazıları kolaydı. Ortalamaydı bence. Ben daha çok Türkçeyi çözdüm. Matematikte zorlandım ama yani bilmiyorum kimine zor gelir, kimine kolay gelir. Sonuç olarak geldim bugün, çıktım ve bitti” şeklinde konuştu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.