7 milyon kişi bu haberi bekliyor: Ne kadar olacak?

Ekonomi (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 11.12.2023 - 11:31, Güncelleme: 11.12.2023 - 11:31 927+ kez okundu.
 

7 milyon kişi bu haberi bekliyor: Ne kadar olacak?

Türkiye’de yaşayan 7 milyon kişi asgari ücretin zam oranını merak ediyor. Peki asgari ücret ne kadar olacak?
sgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını bugün yapacak. İşçi ve işverenin de masada olacağı toplantıdan ne kadar zam çıkacağı merak ediliyor. İşçileri temsil eden sendika ve kurumlar asgari ücretin insan onuruna yakışır bir düzeyde artmasını isterken, işveren ise maliyet ve kar oranından maksimum düzeyde gelir elde etme arayışında. Şuan 11 bin 402 lira olan asgari ücrete yapılacak zam, en geç bu ayın sonuna kadar belirlenmesi gerekiyor. Pekii maaşlara ne kadar zam gelecek? İşte olasılıklar… Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması durumunda maaşlar net 17 bin 104 liraya çıkacak. Brüt ücretle beraber işverene maliyeti 23 bin 641 liraya tekabül edecek. Asgari ücrete yüzde 55 zam yapılması halinde ise net maaş 17 bin 673 liraya çıkacak. Bu durumda işverene maliyeti ise 24 bin 428 lira olacak. (Haber Merkezi)
Türkiye’de yaşayan 7 milyon kişi asgari ücretin zam oranını merak ediyor. Peki asgari ücret ne kadar olacak?

sgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını bugün yapacak. İşçi ve işverenin de masada olacağı toplantıdan ne kadar zam çıkacağı merak ediliyor. İşçileri temsil eden sendika ve kurumlar asgari ücretin insan onuruna yakışır bir düzeyde artmasını isterken, işveren ise maliyet ve kar oranından maksimum düzeyde gelir elde etme arayışında. Şuan 11 bin 402 lira olan asgari ücrete yapılacak zam, en geç bu ayın sonuna kadar belirlenmesi gerekiyor. Pekii maaşlara ne kadar zam gelecek? İşte olasılıklar…

Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması durumunda maaşlar net 17 bin 104 liraya çıkacak. Brüt ücretle beraber işverene maliyeti 23 bin 641 liraya tekabül edecek. Asgari ücrete yüzde 55 zam yapılması halinde ise net maaş 17 bin 673 liraya çıkacak. Bu durumda işverene maliyeti ise 24 bin 428 lira olacak. (Haber Merkezi)

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.