Atatürk'ün Silvan'a gelişi kutlandı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 15.04.2024 - 13:21, Güncelleme: 15.04.2024 - 13:21 878 kez okundu.
 

Atatürk'ün Silvan'a gelişi kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'ın Silvan ilçesine gelişinin 108. yıl dönümü törenle kutlandı. Atatürk evinin bakım onarım çalışması nedeniyle, etkinlik Kültür Merkezinde devam etti.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Silvan'a gelişinin 108. yıl dönümü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Kültür Sanat Merkezinde devam etti.   Kaymakam Hasan Uğuz burada, 1980'li yıllarda bir vatandaşa ait olan Atatürk Evi'nin mülkiyetinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerekli onarım yapıldıktan sonra Kültür Müdürlüğüne teslim edildiğini belirterek, vatandaşların ziyaretine açıldığını söyledi. Geçtiğimiz yıl bakım ve onarım çalışmaları başlatılan Atatürk Evi en kısa zamanda onarım çalışmaları tamamlanıp kapılarını ziyaretçilere açacaktır. Atatürk'ün Silvan'a gelişi ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildiği etkinlikte, ilköğretim okulu öğrencilerden oluşan koru ekibi de Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Şubat 1916 tarihinde Edirne'den ayrılarak, 14 Nisan 1916'da Silvan İlçesi'ne gelişinin 108'ncı yıldönümü Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, öğrencilerin okuduğu şiirlerle ve sinevizyon gösterimi ile devam etti. Müzik öğretmeni Gülbahar Toprak yönetiminde öğrencilerden oluşan koro Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.  Etkinliğe, Silvan Kaymakamı Hasan Uğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Güntürk, Alay Komutanı Jandarma Albay Uğur Arslan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Bekir Çiler, İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Koçak, Silvan Belediye Başkan Vekili Fersende Tekin, Milli Eğitim Müdürü Vekili İlhan Beklen, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.      
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'ın Silvan ilçesine gelişinin 108. yıl dönümü törenle kutlandı. Atatürk evinin bakım onarım çalışması nedeniyle, etkinlik Kültür Merkezinde devam etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Silvan'a gelişinin 108. yıl dönümü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Kültür Sanat Merkezinde devam etti.

 

Kaymakam Hasan Uğuz burada, 1980'li yıllarda bir vatandaşa ait olan Atatürk Evi'nin mülkiyetinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerekli onarım yapıldıktan sonra Kültür Müdürlüğüne teslim edildiğini belirterek, vatandaşların ziyaretine açıldığını söyledi. Geçtiğimiz yıl bakım ve onarım çalışmaları başlatılan Atatürk Evi en kısa zamanda onarım çalışmaları tamamlanıp kapılarını ziyaretçilere açacaktır.

Atatürk'ün Silvan'a gelişi ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildiği etkinlikte, ilköğretim okulu öğrencilerden oluşan koru ekibi de Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Şubat 1916 tarihinde Edirne'den ayrılarak, 14 Nisan 1916'da Silvan İlçesi'ne gelişinin 108'ncı yıldönümü Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, öğrencilerin okuduğu şiirlerle ve sinevizyon gösterimi ile devam etti. Müzik öğretmeni Gülbahar Toprak yönetiminde öğrencilerden oluşan koro Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. 

Etkinliğe, Silvan Kaymakamı Hasan Uğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Güntürk, Alay Komutanı Jandarma Albay Uğur Arslan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Bekir Çiler, İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Koçak, Silvan Belediye Başkan Vekili Fersende Tekin, Milli Eğitim Müdürü Vekili İlhan Beklen, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.