Emekliler ne kadar zam alacak?

Ekonomi (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 04.12.2023 - 16:20, Güncelleme: 04.12.2023 - 16:20 1486+ kez okundu.
 

Emekliler ne kadar zam alacak?

Enflasyon rakamının açıklanmasıyla zam oranları da netleşmeye başladı.
Enflasyon Kasım ayında yüzde 3,28 artarken, yıllık bazda yüzde 61,98 olarak gerçekleşti. Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım ayına ilişkin enflasyon rakamının açıklanmasıyla zam oranları da netleşmeye başladı. İşte memur ve emeklilerin zam hesabında son tablo; MEMUR EMEKLİLER NE KADAR ALACAK? Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacak. Kasım ayında yüzde 26'yı aşmış durumda. Net rakam aralık ayındaki enflasyon rakamıyla belli olacak. Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak. SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ NE KADAR ALACAK? SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor. Yılın ikinci yarısında beş aylık veri açıklandığı için şimdiden yüzde 33,65'lik zam imkanı doğdu. Yılın son ayına ilişkin verilerin açıklanmasıyla zam oranı netleşecek. Oranların üzerine refah payı ekleme ihtimali de bulunuyor. (Haber Merkezi)
Enflasyon rakamının açıklanmasıyla zam oranları da netleşmeye başladı.

Enflasyon Kasım ayında yüzde 3,28 artarken, yıllık bazda yüzde 61,98 olarak gerçekleşti. Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım ayına ilişkin enflasyon rakamının açıklanmasıyla zam oranları da netleşmeye başladı. İşte memur ve emeklilerin zam hesabında son tablo;

MEMUR EMEKLİLER NE KADAR ALACAK?

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacak. Kasım ayında yüzde 26'yı aşmış durumda. Net rakam aralık ayındaki enflasyon rakamıyla belli olacak. Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ NE KADAR ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor. Yılın ikinci yarısında beş aylık veri açıklandığı için şimdiden yüzde 33,65'lik zam imkanı doğdu. Yılın son ayına ilişkin verilerin açıklanmasıyla zam oranı netleşecek. Oranların üzerine refah payı ekleme ihtimali de bulunuyor. (Haber Merkezi)

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.