GÜLLÜK SATIŞA SUNULDU

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 15.04.2024 - 15:07, Güncelleme: 15.04.2024 - 15:07 967 kez okundu.
 

GÜLLÜK SATIŞA SUNULDU

İlkbahar mevsiminin müjdeleyicisi olarak bilinen ve birçok yemeklerde kullanılan Güllük diğer adı Gülbahar bitkisi, tezgâhlardaki yerini alarak, 25 TL’den satışa sunuldu.
Haber: İhsan YILMAZ   Başta Silvan’ın yüksek rakımlı kesimlerinde olmak üzere çevre illerin yüksek rakımlı dağlarda karların arasında çıkan Güllük diğer adı Gülbahar bitkisi satışa sunuldu. Dağlardan topladıkları Güllükleri kilo işi satarak ekmek paralarını çıkarmaya çalışanlar, ilkbahar  mevsiminin başlamasıyla Güllük bitkisini, müşterilerine 25 TL’den satmaya başladılar.   Bu yıl ilk kez satışı yapılan Güllük bitkisi iki gündür görücüye çıktı. Güllük bitkisini Silvan’ın yüksek kesimlerinde topladığını belirten Mehmet Şahin isimli Güllük bitkisi satıcısı, uzun yıllardır bu işi yaptığını söyledi. Bu yıl bölgenin yüksek kesimlerinde kar yağışının az olması nedeniyle Güllük bitkisinin önceki yıllara göre çok az olduğunu ifade etti. Özellikle Diyarbakır’ın Silvan, Lice ve Kulp ilçelerimizin arasında bulunan yüksek rakımlı dağlarda bolca bulunan Güllük bitkisini müşterilerine sunan seyyar satıcılardan Şahin, yaklaşık iki gündür Güllük satışına başladığını ve satışlarının iyi olduğunu söyledi. Güllük´ün kilosunu 25 liradan sattığını kaydeden Şahin, Lice, Kulp ve Silvan’ın yüksek kesimi ile Bingöllün Solhan dağlarında daha karın olduğunu ve yılın ilk gülbahar bitkisini Bingöl iline bağlı Solhan İlçesi´nden getirdiklerini söyledi. Şahin: Güllük bitkisini yöremizde birçok yemekte kullanıyoruz. Bingül ve Muş dağlarında daha çok fazla kar var. Kar eriyince dağlarda yetişiyor. Ben her yıl geçimimin büyük kısmını Güllük bitkisi ile yapıyorum. Bitkinin kilosunu şu an 25  TL´den satıyorum. İlk, Güllük bitkisini Silvan’a getirip satan benim. Özellikle bu hususta benim özel müşterilerim vardır. Gelir beni arar, Güllük bitkisini alır. Bu bitkinin sac ekmeği yapılır, çorbası ve ayrıca bulgur karışımı ve diğer yemek çeşitlerinde kullanılır. Müşterilerim duyduğu andan itibaren benden bunu alıyor. Allah´a çok şükür çocuklarımın nafakasını çıkarıyorum? ifadelerini kullandı. Güllük Bitkisi Tamamen Doğal ve Organiktir? Tezgâhları süsleyen Güllük bitkisinin kokusunu hisseden Ahmet Çimen isimli vatandaş ise, Güllük bitkisini her ilkbahar mevsiminde özlemle beklediklerini ve bu bitkinin yörede çok sevildiğini söyledi. Güllük bitkisinin tamamen doğal ve organik olduğunu hatırlatan Çimen: Bu bitki ile yapılan çorba ve hamur işleri çok lezzetli oluyor.  Gülbahar bitkisi tamamen doğal ve organiktir. Diyarbakır, Bingöl, Muş ve civar iller bu bitkinin ne kadar şifalı olduğunu da biliyor? dedi.   
İlkbahar mevsiminin müjdeleyicisi olarak bilinen ve birçok yemeklerde kullanılan Güllük diğer adı Gülbahar bitkisi, tezgâhlardaki yerini alarak, 25 TL’den satışa sunuldu.

Haber: İhsan YILMAZ

 

Başta Silvan’ın yüksek rakımlı kesimlerinde olmak üzere çevre illerin yüksek rakımlı dağlarda karların arasında çıkan Güllük diğer adı Gülbahar bitkisi satışa sunuldu. Dağlardan topladıkları Güllükleri kilo işi satarak ekmek paralarını çıkarmaya çalışanlar, ilkbahar  mevsiminin başlamasıyla Güllük bitkisini, müşterilerine 25 TL’den satmaya başladılar.

 

Bu yıl ilk kez satışı yapılan Güllük bitkisi iki gündür görücüye çıktı. Güllük bitkisini Silvan’ın yüksek kesimlerinde topladığını belirten Mehmet Şahin isimli Güllük bitkisi satıcısı, uzun yıllardır bu işi yaptığını söyledi. Bu yıl bölgenin yüksek kesimlerinde kar yağışının az olması nedeniyle Güllük bitkisinin önceki yıllara göre çok az olduğunu ifade etti.

Özellikle Diyarbakır’ın Silvan, Lice ve Kulp ilçelerimizin arasında bulunan yüksek rakımlı dağlarda bolca bulunan Güllük bitkisini müşterilerine sunan seyyar satıcılardan Şahin, yaklaşık iki gündür Güllük satışına başladığını ve satışlarının iyi olduğunu söyledi.

Güllük´ün kilosunu 25 liradan sattığını kaydeden Şahin, Lice, Kulp ve Silvan’ın yüksek kesimi ile Bingöllün Solhan dağlarında daha karın olduğunu ve yılın ilk gülbahar bitkisini Bingöl iline bağlı Solhan İlçesi´nden getirdiklerini söyledi. Şahin: Güllük bitkisini yöremizde birçok yemekte kullanıyoruz. Bingül ve Muş dağlarında daha çok fazla kar var. Kar eriyince dağlarda yetişiyor. Ben her yıl geçimimin büyük kısmını Güllük bitkisi ile yapıyorum. Bitkinin kilosunu şu an 25  TL´den satıyorum. İlk, Güllük bitkisini Silvan’a getirip satan benim. Özellikle bu hususta benim özel müşterilerim vardır. Gelir beni arar, Güllük bitkisini alır. Bu bitkinin sac ekmeği yapılır, çorbası ve ayrıca bulgur karışımı ve diğer yemek çeşitlerinde kullanılır. Müşterilerim duyduğu andan itibaren benden bunu alıyor. Allah´a çok şükür çocuklarımın nafakasını çıkarıyorum? ifadelerini kullandı.

Güllük Bitkisi Tamamen Doğal ve Organiktir?

Tezgâhları süsleyen Güllük bitkisinin kokusunu hisseden Ahmet Çimen isimli vatandaş ise, Güllük bitkisini her ilkbahar mevsiminde özlemle beklediklerini ve bu bitkinin yörede çok sevildiğini söyledi. Güllük bitkisinin tamamen doğal ve organik olduğunu hatırlatan Çimen: Bu bitki ile yapılan çorba ve hamur işleri çok lezzetli oluyor.  Gülbahar bitkisi tamamen doğal ve organiktir. Diyarbakır, Bingöl, Muş ve civar iller bu bitkinin ne kadar şifalı olduğunu da biliyor? dedi. 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.