Silvan’da 23 Nisan Coşkusu

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 23.04.2024 - 14:01, Güncelleme: 23.04.2024 - 14:01 1135 kez okundu.
 

Silvan’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Silvan’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Haber: Muhammet Romedi YILMAZ Hükümet Konağı bahçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili İlhan Beklen ve Öğretmenlerin Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mız ile başlayan programlar akabinde öğrencilerimizin Makam ziyaretleri ile devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Beklen, Okul Müdürleri ve Sınıf Öğretmenleri ile birlikte Kaymakam Hasan Uğuz makamında ziyaret etti. Silvan Şehir Stadyumunda düzenlenen törende çocukların renkli gösterileri beğeni ile izlendi. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde ilçedeki okullarda eğitim gören çocukların birbirinden renkli gösterileri alkış aldı. İlçe Kaymakamı Hasan Uğuz’un yanı sıra ilçe protokolünün de katıldığı etkinliklerle gün boyu devam etti. Kaymakam Hasan Uğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Güntürk, Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Mehmet Derin, çocukların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini yapan konuşmayı Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Beklen, yaptı. Beklen, “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’ncü yılını kutlamanın gururunu yaşıyor, yarının büyükleri siz çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Büyük Millet Meclisimizin 23 Nisan 1920’de açılması ile bu yüce çatı altında alınan kararlarla yürütülen Milli Mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmış ve milletimiz bağımsızlığa kavuşmuştur. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yarının büyükleri çocuklarımıza verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermek adına, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olan 23 Nisan’ ı Türk Çocuklarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk`ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. Tören sonrası kaymakam Hasan Uğuz ve Beraberindekiler çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 23 Nisan etkinliklerine Silvan kaymakamı Hasan Uğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Güntürk, Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Mehmet Derin, Belediye Başkan Yardımcısı Fersende Tekin, Milli Eğitim Müdürü İlhan Beklen, Siyasi Parti Temsilcileri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Silvan’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Haber: Muhammet Romedi YILMAZ

Hükümet Konağı bahçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili İlhan Beklen ve Öğretmenlerin Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mız ile başlayan programlar akabinde öğrencilerimizin Makam ziyaretleri ile devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Beklen, Okul Müdürleri ve Sınıf Öğretmenleri ile birlikte Kaymakam Hasan Uğuz makamında ziyaret etti.

Silvan Şehir Stadyumunda düzenlenen törende çocukların renkli gösterileri beğeni ile izlendi. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde ilçedeki okullarda eğitim gören çocukların birbirinden renkli gösterileri alkış aldı.

İlçe Kaymakamı Hasan Uğuz’un yanı sıra ilçe protokolünün de katıldığı etkinliklerle gün boyu devam etti. Kaymakam Hasan Uğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Güntürk, Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Mehmet Derin, çocukların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini yapan konuşmayı Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Beklen, yaptı.

Beklen, “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’ncü yılını kutlamanın gururunu yaşıyor, yarının büyükleri siz çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Büyük Millet Meclisimizin 23 Nisan 1920’de açılması ile bu yüce çatı altında alınan kararlarla yürütülen Milli Mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmış ve milletimiz bağımsızlığa kavuşmuştur.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yarının büyükleri çocuklarımıza verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermek adına, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olan 23 Nisan’ ı Türk Çocuklarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk`ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Tören sonrası kaymakam Hasan Uğuz ve Beraberindekiler çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

23 Nisan etkinliklerine Silvan kaymakamı Hasan Uğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Güntürk, Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Mehmet Derin, Belediye Başkan Yardımcısı Fersende Tekin, Milli Eğitim Müdürü İlhan Beklen, Siyasi Parti Temsilcileri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.