Türkiye'nin gündemindeki çocuk istismarcısı Diyarbakır Cezaevine getirildi

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 08.05.2024 - 10:25, Güncelleme: 08.05.2024 - 10:25 706 kez okundu.
 

Türkiye'nin gündemindeki çocuk istismarcısı Diyarbakır Cezaevine getirildi

İstanbul’da işyerindeki özel odada çocukları istismar eden zanlı tutuklanmasının ardından güvenlik nedeniyle Diyarbakır’daki cezaevine sevk edildi. Zanlı, yargılandığı davanın ilk duruşmasına Diyarbakır’dan SEGBİS ile katıldı.
İstanbul Bağcılar'da su bayiinde yaptığı özel odada 4 çocuğu istismar ettiği iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 331 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Metin Şenay'ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için duruşmayı 4 Haziran'a erteledi. 12 yaşında bir çocuğun okul çıkışında eve dönmemesi üzerine polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada çocuğun en son Metin Şenay'ın aracına bindiği belirlendi. Araştırmalarını genişleyen polisler, çocuğu Şenay'ın iş yerinin arka kısmında bulunan ses yalıtımlı özel odada baygın halde bulundu. 331 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ Olayın ardından sanık tutuklanırken, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli Metin Şenay hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, 4 çocuğa karşı 'Cebir tehdit ve hile kullanarak çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma', '12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak' suçundan toplam 128 yıl 9 aydan, 331 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Zanlı Metin Şenay ise güvenlik nedeniyle Diyarbakır'daki bir cezaevine nakledildi. 4 ÇOCUĞA YÖNELİK İSTİSMARDA BULUNDU Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya sanık Metin Şenay güvenlik nedeniyle nakledildiği Diyarbakır'daki cezaevinden Ses ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mağdur çocuklardan birinin ailesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları da duruşmaya katıldı. AVUKATLARIN SALONA ALINMAMASINA TEPKİ Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, yetki belgesi bulunan avukatlar ile izleyiciler salona alınmadı. Avukatlar, salona alınmadıkları için tutanak tutarken, duruşmayı takip etmek için gelen izleyiciler sloganlar atarak karara tepki gösterdi. Sanığın savunma yaptığı duruşmada, mağdur çocukların Adli Görüşme Odasında (AGO) pedagog eşliğinde ifadeleri alındığı öğrenildi. Duruşmada mağdur çocuklardan birinin annesi sinir krizi geçirdi. Salondan çıkarılan anne sakinleştikten sonra yeniden salona girdi. DURUŞMA 4 HAZİRAN'A ERTELENDİ Basına ve izleyicilere kapalı şekilde görülen duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Metin Şenay'ın cezalandırılmasını istediği öğrenildi. Mahkeme heyetinin sanık Metin Şenay'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için duruşmayı 4 Haziran'a ertelediği öğrenildi.
İstanbul’da işyerindeki özel odada çocukları istismar eden zanlı tutuklanmasının ardından güvenlik nedeniyle Diyarbakır’daki cezaevine sevk edildi. Zanlı, yargılandığı davanın ilk duruşmasına Diyarbakır’dan SEGBİS ile katıldı.

İstanbul Bağcılar'da su bayiinde yaptığı özel odada 4 çocuğu istismar ettiği iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 331 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Metin Şenay'ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için duruşmayı 4 Haziran'a erteledi.

12 yaşında bir çocuğun okul çıkışında eve dönmemesi üzerine polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada çocuğun en son Metin Şenay'ın aracına bindiği belirlendi. Araştırmalarını genişleyen polisler, çocuğu Şenay'ın iş yerinin arka kısmında bulunan ses yalıtımlı özel odada baygın halde bulundu.

331 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Olayın ardından sanık tutuklanırken, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli Metin Şenay hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, 4 çocuğa karşı 'Cebir tehdit ve hile kullanarak çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma', '12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak' suçundan toplam 128 yıl 9 aydan, 331 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Zanlı Metin Şenay ise güvenlik nedeniyle Diyarbakır'daki bir cezaevine nakledildi.

4 ÇOCUĞA YÖNELİK İSTİSMARDA BULUNDU

Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya sanık Metin Şenay güvenlik nedeniyle nakledildiği Diyarbakır'daki cezaevinden Ses ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mağdur çocuklardan birinin ailesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları da duruşmaya katıldı.

AVUKATLARIN SALONA ALINMAMASINA TEPKİ

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, yetki belgesi bulunan avukatlar ile izleyiciler salona alınmadı. Avukatlar, salona alınmadıkları için tutanak tutarken, duruşmayı takip etmek için gelen izleyiciler sloganlar atarak karara tepki gösterdi. Sanığın savunma yaptığı duruşmada, mağdur çocukların Adli Görüşme Odasında (AGO) pedagog eşliğinde ifadeleri alındığı öğrenildi. Duruşmada mağdur çocuklardan birinin annesi sinir krizi geçirdi. Salondan çıkarılan anne sakinleştikten sonra yeniden salona girdi.

DURUŞMA 4 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Basına ve izleyicilere kapalı şekilde görülen duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Metin Şenay'ın cezalandırılmasını istediği öğrenildi. Mahkeme heyetinin sanık Metin Şenay'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için duruşmayı 4 Haziran'a ertelediği öğrenildi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.