ATA İttifakı’nın otobüsüne taşlı saldırı iddiası

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 09.05.2023 - 12:16, Güncelleme: 09.05.2023 - 12:16 1849+ kez okundu.
 

ATA İttifakı’nın otobüsüne taşlı saldırı iddiası

Van'dan Gaziantep'e gitmek üzere yıla çıkan ATA İttifakının seçim otobüsüne Silvan ilçesinde taşlı saldırı düzenlendiği iddia edildi, Jandarma olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Van’dan Gaziantep’e gitmek için yola çıkan ATA İttifakı’na ait, Cengiz Kılıç yönetimindeki 07 AVB 373 plakalı seçim otobüsü dün gece saat 21:00 sıralarında Silvan ilçesi çıkışına geldiğinde taşlı saldırıya uğradıkalrını illeri sürdü. Bunun üzerine şoför, otobüsü ilçenin çıkışındaki Bağdere Jandarma Karakolu’na çekti. Sadece şoför ve oğlunun olduğu otobüste yaklaşık 50 bin TL’lik hasar oluştu. Otobüs şoförü Cengiz Kılıç ifadesinde, “Siyasi parti seçim otobüsü ile Van’dan Gaziantep’e seyir halindeydik. Silvan-Diyarbakır istikametine geldiğimizde Silvan’ın çıkışını yaklaşık 2 kilometre geçtikten sonra aracımızda bir anda teker patlar gibi ses geldi. Ne olduğunu anlamadım. Araca birkaç tane daha taş darbesi gelince taşlandığımızı anladım ve aracın hızını artırarak oradan uzaklaşmaya çalıştım. Biz o esnada kimin taş attığını görmedik. Sonrasında hiç durmadan güvenlik amaçlı Bağdere Karakolu’na sığındık. Burada Silvan Jandarma Karakolu ekipleri gelerek müracaatımızı aldılar. Benim bu olayda herhangi bir yaralanmam olmadı. Aracımın camları ve kaporta kısmı zarar görmüştür, zararım yaklaşık alarak 50 bin TL civarındadır. Ben bu olaydan dolayı aracımı taşlayan ve zarar veren şahıs veya şahıslardan şikayetçi ve davacıyım” dedi. Van’daki seçim çalışmalarının ardından kendisi uçakla kentten ayrılan ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan da sosyal medya hesabından, seçim otobüsümüze Silvan'da HDP'liler tarafından saldırıya uğradı. Seçim otobüsümüzü durdurumaya çalıştılar. Ancak otobüsümüz durdurulan barikatı yarıp geçti. Şeklinde paylaşımda bulunullmuştu.  Silvanlılar Ata İtifakı Cumhur Başkanı adayı Sinan Oğan'ın bu paylaşımına tepki gösterdi. Silvanlılar Hiç kimsenin yolunu kesip aracına zarar vermez. Silvan ve Silvan Halkını hedef gösteren Sinan Oğan'ın çabaları yersiz diyerek tepki gösterdi.   Jandarma, şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
Van'dan Gaziantep'e gitmek üzere yıla çıkan ATA İttifakının seçim otobüsüne Silvan ilçesinde taşlı saldırı düzenlendiği iddia edildi, Jandarma olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Van’dan Gaziantep’e gitmek için yola çıkan ATA İttifakı’na ait, Cengiz Kılıç yönetimindeki 07 AVB 373 plakalı seçim otobüsü dün gece saat 21:00 sıralarında Silvan ilçesi çıkışına geldiğinde taşlı saldırıya uğradıkalrını illeri sürdü. Bunun üzerine şoför, otobüsü ilçenin çıkışındaki Bağdere Jandarma Karakolu’na çekti. Sadece şoför ve oğlunun olduğu otobüste yaklaşık 50 bin TL’lik hasar oluştu.

Otobüs şoförü Cengiz Kılıç ifadesinde, “Siyasi parti seçim otobüsü ile Van’dan Gaziantep’e seyir halindeydik. Silvan-Diyarbakır istikametine geldiğimizde Silvan’ın çıkışını yaklaşık 2 kilometre geçtikten sonra aracımızda bir anda teker patlar gibi ses geldi. Ne olduğunu anlamadım. Araca birkaç tane daha taş darbesi gelince taşlandığımızı anladım ve aracın hızını artırarak oradan uzaklaşmaya çalıştım. Biz o esnada kimin taş attığını görmedik. Sonrasında hiç durmadan güvenlik amaçlı Bağdere Karakolu’na sığındık. Burada Silvan Jandarma Karakolu ekipleri gelerek müracaatımızı aldılar. Benim bu olayda herhangi bir yaralanmam olmadı. Aracımın camları ve kaporta kısmı zarar görmüştür, zararım yaklaşık alarak 50 bin TL civarındadır. Ben bu olaydan dolayı aracımı taşlayan ve zarar veren şahıs veya şahıslardan şikayetçi ve davacıyım” dedi.

Van’daki seçim çalışmalarının ardından kendisi uçakla kentten ayrılan ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan da sosyal medya hesabından, seçim otobüsümüze Silvan'da HDP'liler tarafından saldırıya uğradı. Seçim otobüsümüzü durdurumaya çalıştılar. Ancak otobüsümüz durdurulan barikatı yarıp geçti. Şeklinde paylaşımda bulunullmuştu. 

Silvanlılar Ata İtifakı Cumhur Başkanı adayı Sinan Oğan'ın bu paylaşımına tepki gösterdi. Silvanlılar Hiç kimsenin yolunu kesip aracına zarar vermez. Silvan ve Silvan Halkını hedef gösteren Sinan Oğan'ın çabaları yersiz diyerek tepki gösterdi.

 

Jandarma, şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.