Binlerce öğrenci ter döktü: YKS ilk oturumu sona erdi

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 17.06.2023 - 13:31, Güncelleme: 17.06.2023 - 13:31 2101+ kez okundu.
 

Binlerce öğrenci ter döktü: YKS ilk oturumu sona erdi

Üniversite adaylarının tercih yapmak için kesinlikle girmeleri gereken Temel Yetenek Testi TYT saat 10.15’te başladı. 165 dakika süren sınav saat 13.00’da sona erdi.
Haber: Muhammet Romedi YILMAZ Silvan’da yapılan “YKS’nin ilk oturumu TYT, sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde tamamlandığı belirtildi.   Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Silvan ilçesinde düzenlenen 20 bin 11 adayın başvuru yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bitti.   Yükseköğretim Kurulunca alınan karar gereği, TYT adaylarına, bu yıl geçen yıla göre 30 dakika daha süre verildi. Bu kapsamda, saat 10.15'te başlayan TYT'de adaylar, soruları yanıtlamak için 165 dakika süre kullandı.
Üniversite adaylarının tercih yapmak için kesinlikle girmeleri gereken Temel Yetenek Testi TYT saat 10.15’te başladı. 165 dakika süren sınav saat 13.00’da sona erdi.

Haber: Muhammet Romedi YILMAZ

Silvan’da yapılan “YKS’nin ilk oturumu TYT, sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde tamamlandığı belirtildi.

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Silvan ilçesinde düzenlenen 20 bin 11 adayın başvuru yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bitti.

 

Yükseköğretim Kurulunca alınan karar gereği, TYT adaylarına, bu yıl geçen yıla göre 30 dakika daha süre verildi. Bu kapsamda, saat 10.15'te başlayan TYT'de adaylar, soruları yanıtlamak için 165 dakika süre kullandı.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.