Deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlere tayin hakkı

Eğitim 02.09.2023 - 15:21, Güncelleme: 02.09.2023 - 15:21 1517+ kez okundu.
 

Deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlere tayin hakkı

Milli Eğitim Bakanlığı Maraş merkezli depremlerden etkilenen il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlere tayin hakkı tanıyor. Yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin 6-7 Eylül tarihlerinde başvuru yapmaları gerekiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nca, Maraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Maraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Antep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlere 6-7 Eylül tarihleri arasında başvuru yapmaları isteniyor. Atamalar ise 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Ancak tayin talebinde bulunan öğretmenlerin 30 Eylül 2023 tarihi itibariyle 3 yıllık çalışma sürelerini doldurmuş olmaları ve iller arası yer değiştirme taleplerinin mazeretli olması gerektiği belirtiliyor. Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruya göre; belirtilen il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerin tayin talebinde bulunabilmesi için eş ya da çocuğunu depremde kaybetmiş olmaları ya da kendisinin/eşinin, anne veya babasının vefat etmiş olması gerekiyor. Ya da tayin isteyen öğretmenlerin deprem esnasında ikamet ettikleri bina ve yada evin orta veya ağır hasarlı olduğunu ya da yıkıldığını belgelendirebilmeleri gerekiyor. Diyarbakır listede var mı? Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan duyuruda depreminden etkilenen Diyarbakır ve Urfa illeri ile bu illere bağlı ilçeler yer almadı. Başvurular, 6-7 Eylül tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı Maraş merkezli depremlerden etkilenen il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlere tayin hakkı tanıyor. Yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin 6-7 Eylül tarihlerinde başvuru yapmaları gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, Maraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Maraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Antep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlere 6-7 Eylül tarihleri arasında başvuru yapmaları isteniyor. Atamalar ise 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Ancak tayin talebinde bulunan öğretmenlerin 30 Eylül 2023 tarihi itibariyle 3 yıllık çalışma sürelerini doldurmuş olmaları ve iller arası yer değiştirme taleplerinin mazeretli olması gerektiği belirtiliyor.

Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruya göre; belirtilen il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerin tayin talebinde bulunabilmesi için eş ya da çocuğunu depremde kaybetmiş olmaları ya da kendisinin/eşinin, anne veya babasının vefat etmiş olması gerekiyor. Ya da tayin isteyen öğretmenlerin deprem esnasında ikamet ettikleri bina ve yada evin orta veya ağır hasarlı olduğunu ya da yıkıldığını belgelendirebilmeleri gerekiyor.

Diyarbakır listede var mı?

ogretmen.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan duyuruda depreminden etkilenen Diyarbakır ve Urfa illeri ile bu illere bağlı ilçeler yer almadı. Başvurular, 6-7 Eylül tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.