Diyarbakır’da karpuz festivali: Sanatçı Bilal Sonses konserine yoğun ilgi

Diyarbakır 23.09.2023 - 13:14, Güncelleme: 23.09.2023 - 13:14 2612+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da karpuz festivali: Sanatçı Bilal Sonses konserine yoğun ilgi

Diyarbakır’da düzenlenen karpuz festivali kapsamında sanatçı Bilal Sonses Dağkapı meydanında konser verdi. Binlerce kişinin ilgi gösterdiği konserde gençler doyasıya eğlendi.
Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, tescilli Diyarbakır karpuzunun tanıtılması amacıyla “13. Karpuz Festivali” etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında Keçi Burcu’ndan Dağkapı meydanına kadar karpuz yüklü develer, bando takımı, arbane grubu ve folklor ekiplerinin yer aldığı kortejle başladı. Korteje kentte bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz, Suna Kepolu Ataman, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. En iyi karpuz yetiştiren çiftçilere ödül Etkinlik kapsamında en iyi karpuz yeme ve yuvarlama yarışması yapıldı. Ardından en iyi karpuz yetiştiren çiftçilere ödüller verildi. Birinciye 20 bin, ikinciyi 15 bin, üçüncüyü ise 10 bin lira verildi. Sanatçı Bilal Sonses konser verdi Festival kapsamında sanatçı Bilal Sonses Dağkapı meydanında konser verdi. Konsere Diyarbakırlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikler kapsamında bu akşam sanatçı Rojin Dağkapı meydanında sevenlerine konser verecek.
Diyarbakır’da düzenlenen karpuz festivali kapsamında sanatçı Bilal Sonses Dağkapı meydanında konser verdi. Binlerce kişinin ilgi gösterdiği konserde gençler doyasıya eğlendi.

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, tescilli Diyarbakır karpuzunun tanıtılması amacıyla “13. Karpuz Festivali” etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında Keçi Burcu’ndan Dağkapı meydanına kadar karpuz yüklü develer, bando takımı, arbane grubu ve folklor ekiplerinin yer aldığı kortejle başladı. Korteje kentte bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz, Suna Kepolu Ataman, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

En iyi karpuz yetiştiren çiftçilere ödül

karpuz-yeme.jpg

Etkinlik kapsamında en iyi karpuz yeme ve yuvarlama yarışması yapıldı. Ardından en iyi karpuz yetiştiren çiftçilere ödüller verildi. Birinciye 20 bin, ikinciyi 15 bin, üçüncüyü ise 10 bin lira verildi.

Sanatçı Bilal Sonses konser verdi

bilal-sonses.jpg

Festival kapsamında sanatçı Bilal Sonses Dağkapı meydanında konser verdi. Konsere Diyarbakırlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikler kapsamında bu akşam sanatçı Rojin Dağkapı meydanında sevenlerine konser verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.