Silvan’da öğrenci servislerine denetim
Silvan’da öğrenci servislerine denetim
Silvan Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, polis ve jandarma ekiplerinin öğrenci servislerine yönelik denetimine katıldı. Kontrollerde SRC belgesi bulunmayan sürücüler ve lastikleri yıpranmış araçlar tespit edildi. Eksikleri belirlenen sürücülere cezai işlem uygulandı.
Haber: İhsan YILMAZ
MALABADİ HABER – Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenci servislerine yönelik denetimler gerçekleştirildi. Kaymakam Osman Oğuz Ekşi, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmalarını yerinde izleyerek durdurulan bir öğrenci servisini ekiplerle birlikte denetledi.

Öğrencilerin okullarına huzur ve güven içinde ulaşmasının büyük önem taşıdığını belirten Ekşi, servis araçlarının İçişleri ve Millî Eğitim bakanlıklarınca belirlenen kurallara uyması gerektiğini söyledi.
Ekşi, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı taşıyan servis araçlarına yönelik denetimlerde kurallardan taviz verilmemesi ve uygulamaların sıkı şekilde sürdürülmesi talimatını emniyet ve jandarma ekiplerimize ilettik” dedi.

Eksiklikler tespit edildi
Denetimlerde bazı sürücülerin SRC belgesinin bulunmadığı, bazı servis araçlarının lastiklerinin ise yıpranmış ve kullanılamaz durumda olduğu tespit edildi. Eksikleri belirlenen sürücülere cezai işlem uygulandı.
Denetime Kaymakam Ekşi’nin yanı sıra Silvan İlçe Emniyet Müdürü İsmail Toygun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil Türkekul, İlçe Millî Eğitim Müdürü Önder Andıç ile polis ve jandarma trafik ekipleri katıldı.


Diyarbakır HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
