Galeria enkazı kaldırıldı, önündeki cadde aylardır kapalı

Diyarbakır 03.10.2023 - 10:21, Güncelleme: 03.10.2023 - 10:21 1250+ kez okundu.
 

Galeria enkazı kaldırıldı, önündeki cadde aylardır kapalı

Maraş depreminde yıkılan Diyar Galeria’nın önündeki Elazığ Caddesi’nin bir bölümü aradan 7 ay geçmesine rağmen trafiğe açılmadı.
Maraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili vuran deprem nedeniyle Diyarbakır’ın ilk AVM’si olan Diyar Galeriya’nın bir bloğu çöktü. AVM enkazı altında kalan 90’a yakın kişi yaşamını yitirdi. Yıkılan AVM’nin enkaz kaldırma çalışmaları bitti. Ancak Adliye ve Büyükşehir Belediyesi’ne de ulaşım sağlayan Elazığ caddesinin bir şeridi aylardır açılmadı. Mimar Sinan Caddesi açıldı Caddenin trafiğe açılmaması Sur İlçe esnafının işlerini büyük oranda düşürdü. Esnaf bir an önce çalışmaların bitirilerek yolun trafiğe açılmasını istiyor. Tescilli Turistik otelin önündeki çalışmalar nedeniyle caddede ulaşım 7 aydır tek şeritten yapılıyor Büyükşehir açıklama yapmadı Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UKOME’nin aldığı kararla Galeria Sitesi bitişiğindeki Mimar Sinan Caddesi’ni çift yönlü araç trafiğine açılacağını duyurmuştu. Ancak Büyükşehir Belediyesi, Elazığ Caddesi’nin çift şeridinin ne zaman trafiğe açılacağına dair bir açıklama yapmadı.
Maraş depreminde yıkılan Diyar Galeria’nın önündeki Elazığ Caddesi’nin bir bölümü aradan 7 ay geçmesine rağmen trafiğe açılmadı.

Maraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili vuran deprem nedeniyle Diyarbakır’ın ilk AVM’si olan Diyar Galeriya’nın bir bloğu çöktü. AVM enkazı altında kalan 90’a yakın kişi yaşamını yitirdi. Yıkılan AVM’nin enkaz kaldırma çalışmaları bitti. Ancak Adliye ve Büyükşehir Belediyesi’ne de ulaşım sağlayan Elazığ caddesinin bir şeridi aylardır açılmadı.

Mimar Sinan Caddesi açıldı

Caddenin trafiğe açılmaması Sur İlçe esnafının işlerini büyük oranda düşürdü. Esnaf bir an önce çalışmaların bitirilerek yolun trafiğe açılmasını istiyor.

Tescilli Turistik otelin önündeki çalışmalar nedeniyle caddede ulaşım 7 aydır tek şeritten yapılıyor

elazig-caddesi.jpg

Büyükşehir açıklama yapmadı

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UKOME’nin aldığı kararla Galeria Sitesi bitişiğindeki Mimar Sinan Caddesi’ni çift yönlü araç trafiğine açılacağını duyurmuştu. Ancak Büyükşehir Belediyesi, Elazığ Caddesi’nin çift şeridinin ne zaman trafiğe açılacağına dair bir açıklama yapmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.