ABD’den Şam ve DSG’ye çağrı

Dünya (H M) - Haber Merkezi | 24.12.2025 - 12:26, Güncelleme: 24.12.2025 - 12:26 152 kez okundu.
 

ABD’den Şam ve DSG’ye çağrı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de yeni güvenlik mimarisine yönelik temasların sürdüğünü açıkladı. Washington, Halep’te Kürt mahallelerinde yaşanan çatışmalara rağmen diplomatik sürecin devam etmesi gerektiğini vurguladı.
MALABADİ HABER - ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sahada yaşanan şiddet olaylarına karşın Suriye’de yürütülen diplomatik çabaların devam ettiği belirtildi. Şam yönetimi ve Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG), müzakere masasının korunması çağrısı yapılan açıklamada, erilimin siyasi süreci baltalamaması gerektiği mesajı verildi. Barrack 10 Mart Anlaşması için devrede Rûdaw’ın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD’nin Suriye Özel Elçisi Tom Barrack’ın, Şam yönetimi ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasındaki temasları desteklemeyi ve kolaylaştırmayı sürdürdüğü belirtildi. Görüşmelerin odağında, 10 Mart 2025’te imzalanan ve iki yapının entegrasyonunu öngören anlaşmanın uygulama mekanizmaları yer alırken, ABD’li yetkililer, bu sürecin hayata geçirilmesinin öncelik olduğunu vurguladı. Ne olmuştu? Washington’un açıklaması, Halep’in Kürt mahalleleri olan Şeyh Maksut ve Eşrefiye’de yaşanan çatışmaların hemen ardından geldi. Şam’a bağlı gruplarla mahallelerin güvenliğini sağlayan Asayiş güçleri arasında çıkan olaylarda, yerel kaynaklara göre 4 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. ABD Dışişleri Bakanlığı, can kayıplarından duyduğu endişeyi dile getirerek tüm taraflara “azami itidal” çağrısı yaptı. Pazartesi gecesi hem Suriye Savunma Bakanlığı hem de Asayiş, ateşkese uyulacağını açıkladı.    
ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de yeni güvenlik mimarisine yönelik temasların sürdüğünü açıkladı. Washington, Halep’te Kürt mahallelerinde yaşanan çatışmalara rağmen diplomatik sürecin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

MALABADİ HABER - ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sahada yaşanan şiddet olaylarına karşın Suriye’de yürütülen diplomatik çabaların devam ettiği belirtildi.

Şam yönetimi ve Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG), müzakere masasının korunması çağrısı yapılan açıklamada, erilimin siyasi süreci baltalamaması gerektiği mesajı verildi.

2024/08/06/abd.jpg

Barrack 10 Mart Anlaşması için devrede

Rûdaw’ın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD’nin Suriye Özel Elçisi Tom Barrack’ın, Şam yönetimi ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasındaki temasları desteklemeyi ve kolaylaştırmayı sürdürdüğü belirtildi.

Görüşmelerin odağında, 10 Mart 2025’te imzalanan ve iki yapının entegrasyonunu öngören anlaşmanın uygulama mekanizmaları yer alırken, ABD’li yetkililer, bu sürecin hayata geçirilmesinin öncelik olduğunu vurguladı.

2025/03/11/mazlum-sara-suriye-rojava.jpg

Ne olmuştu?

Washington’un açıklaması, Halep’in Kürt mahalleleri olan Şeyh Maksut ve Eşrefiye’de yaşanan çatışmaların hemen ardından geldi. Şam’a bağlı gruplarla mahallelerin güvenliğini sağlayan Asayiş güçleri arasında çıkan olaylarda, yerel kaynaklara göre 4 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. ABD Dışişleri Bakanlığı, can kayıplarından duyduğu endişeyi dile getirerek tüm taraflara “azami itidal” çağrısı yaptı. Pazartesi gecesi hem Suriye Savunma Bakanlığı hem de Asayiş, ateşkese uyulacağını açıkladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.