Bakan Tekin’den 'Newroz'lu tatil açıklaması

Eğitim (H M) - Haber Merkezi | 18.02.2026 - 18:04, Güncelleme: 18.02.2026 - 18:04 678 kez okundu.
 

Bakan Tekin’den 'Newroz'lu tatil açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki ara tatillerin geleceğine ilişkin yaptığı açıklamada, Newroz ve bayramların da dahil olduğu yoğun takvim nedeniyle 180 iş gününü tamamlamakta zorlandıklarını belirtti.
MALABADİ HABER - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim camiasının merakla beklediği "Ara tatiller kaldırılacak mı?" sorusuna yanıt verdi. Resmi ve dini bayramların takvimde yarattığı yoğunluğa dikkat çeken Tekin, 180 günlük eğitim süresini tutturmakta güçlük çektiklerini ifade ederek, "Bu yılki alan araştırmasından sonra bir karar vermiş oluruz" dedi. "Newroz ve bayramlar takvimi sıkıştırıyor" Bakan Tekin, eğitim takvimindeki sıkışıklığı şu sözlerle özetledi: "Okullar başladıktan sonra 29 Ekim, 1 Ocak, Newroz, 1 Mayıs, Ramazan ve Kurban Bayramı gibi çok yoğun bir tatil takvimi var. Bir taraftan da 180 iş günü eğitim vermemiz lazım. Öğretmenlerimizin yasal tatillerini de koruyarak bu 36 haftayı sıkıştırabileceğimiz bir takvim bulmakta zorlanıyoruz." "2027 yılı daha zor olacak" Gelecek yıllarda takvimin daha da sıkışacağını belirten Tekin, "Mesela 2027 yılında Ramazan, Kurban Bayramı ve ara tatillerin hepsi bahar yarı yılı içerisine denk gelecek. Bunları yerleştirmek de zor. Bütün bu parametreleri değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki ara tatillerin geleceğine ilişkin yaptığı açıklamada, Newroz ve bayramların da dahil olduğu yoğun takvim nedeniyle 180 iş gününü tamamlamakta zorlandıklarını belirtti.

MALABADİ HABER - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim camiasının merakla beklediği "Ara tatiller kaldırılacak mı?" sorusuna yanıt verdi. Resmi ve dini bayramların takvimde yarattığı yoğunluğa dikkat çeken Tekin, 180 günlük eğitim süresini tutturmakta güçlük çektiklerini ifade ederek, "Bu yılki alan araştırmasından sonra bir karar vermiş oluruz" dedi.

1761540012822-k-22183631-fb-img-1708616028604-1.jpg

"Newroz ve bayramlar takvimi sıkıştırıyor"

Bakan Tekin, eğitim takvimindeki sıkışıklığı şu sözlerle özetledi:

"Okullar başladıktan sonra 29 Ekim, 1 Ocak, Newroz, 1 Mayıs, Ramazan ve Kurban Bayramı gibi çok yoğun bir tatil takvimi var. Bir taraftan da 180 iş günü eğitim vermemiz lazım. Öğretmenlerimizin yasal tatillerini de koruyarak bu 36 haftayı sıkıştırabileceğimiz bir takvim bulmakta zorlanıyoruz."

"2027 yılı daha zor olacak"

Gelecek yıllarda takvimin daha da sıkışacağını belirten Tekin, "Mesela 2027 yılında Ramazan, Kurban Bayramı ve ara tatillerin hepsi bahar yarı yılı içerisine denk gelecek. Bunları yerleştirmek de zor. Bütün bu parametreleri değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.