Barış Anneleri Ankara’ya gidiyor
Barış Anneleri Ankara’ya gidiyor
Barış Anneleri Meclisi, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve cezaevlerindeki tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla 1 Kasım’da Ankara’ya giderek siyasi partilerle görüşecek ve Barış Nöbeti tutacak.
MALABADİ HABER - Barış Anneleri Meclisi, Barış ve Demokratik Toplum Süreci ile cezaevlerindeki tutsakların durumuna ilişkin Diyarbakır’daki İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi’nde açıklama yaptı. Barış Annesi Nezahat Teke, sürecin tek taraflı ilerlediğini belirterek devletin somut adımlar atmasını istedi.
Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat 2024’te yaptığı çağrının kendilerinde umut yarattığını söyleyen Teke, aradan geçen zamana rağmen somut bir gelişme yaşanmadığını ifade etti. Öncelikli taleplerinin Öcalan’ın özgürlüğü olduğunu vurgulayan Teke, “Özgürlüğü olmazsa çıkacak yasanın da bir anlamı yok” dedi.
Ankara’ya gitme kararı aldıklarını belirten Teke, 1 Kasım’da saat 10.00’da Diyarbakır’dan yola çıkacaklarını söyledi. Barış Anneleri meclislerinin farklı kentlerden Ankara’ya gideceğini aktaran Teke, siyasi partilerle görüşeceklerini, çadır kurarak Barış Nöbeti tutacaklarını ve salı gününe kadar Ankara’da kalacaklarını kaydetti.
Cezaevlerinde yüzlerce hasta tutsak bulunduğuna ve bazı tutsakların infazlarının yakıldığına dikkat çeken Teke, cezaevlerinden cenazelerin çıkmasını istemediklerini belirtti. Öcalan’ın statüsünün belirlenmesi ve sürecin ilerlemesi için taleplerini siyasi partilere ileteceklerini ifade eden Teke, Öcalan’ın komisyon çalışmalarında yer almasının sürece katkı sunacağını söyledi.
Ankara’daki sivil toplum örgütlerine de çağrıda bulunan Teke, barış talebiyle yola çıkan annelere destek verilmesini istedi. Teke, basın kuruluşlarına ise barış karşıtı bir dilden uzak durma çağrısı yaptı.
Diyarbakır HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
