DEM Parti İmralı Heyeti’nden yeni süreç açıklaması
DEM Parti İmralı Heyeti’nden yeni süreç açıklaması
DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar, barış sürecine ilişkin basın açıklaması düzenledi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşen DEM Parti İmralı heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar, çıkışta açıklama yaptı. Buldan, görüşmelerinin yaklaşık yarım saat sürdüğünü belirterek, “Sayın Numan Kurtulmuş’un sürece ilişkin göstermiş olduğu ilginin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Vermiş olduğu katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönem daha sık görüşeceğiz. Süreç belli bir aşamaya geldi. Bu aşamaların ne olduğunu önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Biz bu barış sürecinin diyalog ve parlamento zemininde ilerlemesini önemli buluyoruz. Bir ya da iki hafta içerisinde Sayın Devlet Bahçeli’yi, Sayın Özgür Özel’i ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, bu görüşmelerden sonrada Öcalan ile bir görüşme gerçekleştireceğiz” dedi.
“MECLİS HAYATİ BİR ROL OYNAYACAKTIR”
Mithat Sancar da TBMM’de komisyonun çalışma şartları ve ayrıntılarla ilgili görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
“Numan Kurtulmuş yazılı görüş istedi. Pazartesi görüşler geldikten sonra ne tür bir komisyon ve nasıl çalışacağı konuları giderek somutlaşacak. Meclis’in devreye girmesiyle bu süreci daha sağlamlaştıracağımızdan tereddüttümüz yoktur. Meclis hayati bir rol oynayacaktır. Meclis Başkanı’nın iradesi bu konuda güçlüdür. Tüm partileri eleştiri ve itirazlarını yapıcı olarak dile getirmesi uzlaşma açısından önemlidir. Herkesin rızası, çekincesi de olabilir ama demokratik bir üslupla ifade etmek toplumsal barışa katkı sunacaktır.”
“KOBANİ DAVASI YOK HÜKMÜNDEDİR”
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pervin Buldan, Cumhurbaşkanıyla en kısa zamanda görüşmenin gerçekleşeceğini, ancak bir takvimi bulunmadığını belirterek, şöyle dedi:
“Kobani davasında 7 yıldır tutuklu bulunuyor. Gerekçeli kararda arkadaşlarımızı tutuklayacak hiç bir suç yok. Başta Demirtaş olmak üzere tüm arkadaşlarımızın serbest kalmasını ifade etmek istiyorum. Gerekçeli karara göre Kobani Davası düşmüştür ve yok hükmündedir.”
HABER MERKEZİ
Ankara HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.