Diyarbakır Sakız Dağı’nda ters lale şöleni

Diyarbakır (MH) - MALABADİ HABER | 15.04.2026 - 11:05, Güncelleme: 15.04.2026 - 18:44 707 kez okundu.
 

Diyarbakır Sakız Dağı’nda ters lale şöleni

Ergani ilçesindeki Sakız Dağı, kayalıklar arasında açan ters laleleriyle baharda doğayı görsel bir şölene dönüştürüyor.
  17 MALABADİ HABER - Diyarbakır’ın Ergani ilçesi Kavurmaküpü Mahallesi sınırlarında yer alan Sakız Dağı, baharın gelişiyle birlikte açan ters laleleriyle dikkat çekiyor. 27 Sıralı kayalıkların hâkim olduğu dağlık alanda yetişen bu endemik bitkiler, kısa süreli çiçeklenme dönemlerinde bölgeyi adeta renk cümbüşüne dönüştürüyor. 37 İlçeye bağlı bazı mahallelerden geçilerek dağın eteklerine araçla ulaşılabilen Sakız Dağı’nda, ziyaretçiler daha sonra patika yolları kullanarak yüksek kesimlere çıkıyor. 47 Kayalık yüzeylerin arasından yükselen ters laleler, özellikle zirveye yakın noktalarda yoğunlaşarak geniş alanlara yayılıyor. 57 Ters laleler, uzun gövdeleri ve aşağı doğru sarkan çiçekleriyle kayalık zemin üzerinde belirgin bir görsel kontrast oluşturuyor. 67 Yer yer yoğun kümeler halinde görülen laleler, dağın doğal dokusuyla birleşerek fotoğraf tutkunlarına da eşsiz manzaralar sunuyor. 77 Bölge, her yıl ilkbahar aylarında hem yurttaşların hem de doğa yürüyüşü yapanların uğrak noktalarından biri haline gelirken, ters lalelerin bulunduğu alanlar aynı zamanda ekolojik açıdan hassas bölgeler arasında yer alıyor.(DBB Basın)
Ergani ilçesindeki Sakız Dağı, kayalıklar arasında açan ters laleleriyle baharda doğayı görsel bir şölene dönüştürüyor.

 

Diyarbakır Sakız Dağı’nda ters lale şöleni 117

MALABADİ HABER - Diyarbakır’ın Ergani ilçesi Kavurmaküpü Mahallesi sınırlarında yer alan Sakız Dağı, baharın gelişiyle birlikte açan ters laleleriyle dikkat çekiyor.

Diyarbakır Sakız Dağı’nda ters lale şöleni 227

Sıralı kayalıkların hâkim olduğu dağlık alanda yetişen bu endemik bitkiler, kısa süreli çiçeklenme dönemlerinde bölgeyi adeta renk cümbüşüne dönüştürüyor.

Diyarbakır Sakız Dağı’nda ters lale şöleni 337

İlçeye bağlı bazı mahallelerden geçilerek dağın eteklerine araçla ulaşılabilen Sakız Dağı’nda, ziyaretçiler daha sonra patika yolları kullanarak yüksek kesimlere çıkıyor.

Diyarbakır Sakız Dağı’nda ters lale şöleni 447

Kayalık yüzeylerin arasından yükselen ters laleler, özellikle zirveye yakın noktalarda yoğunlaşarak geniş alanlara yayılıyor.

Diyarbakır Sakız Dağı’nda ters lale şöleni 557

Ters laleler, uzun gövdeleri ve aşağı doğru sarkan çiçekleriyle kayalık zemin üzerinde belirgin bir görsel kontrast oluşturuyor.

Diyarbakır Sakız Dağı’nda ters lale şöleni 667

Yer yer yoğun kümeler halinde görülen laleler, dağın doğal dokusuyla birleşerek fotoğraf tutkunlarına da eşsiz manzaralar sunuyor.

Diyarbakır Sakız Dağı’nda ters lale şöleni 777

Bölge, her yıl ilkbahar aylarında hem yurttaşların hem de doğa yürüyüşü yapanların uğrak noktalarından biri haline gelirken, ters lalelerin bulunduğu alanlar aynı zamanda ekolojik açıdan hassas bölgeler arasında yer alıyor.(DBB Basın)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.