Diyarbakır’da gıda denetimi: 1 ton imha edildi
Diyarbakır’da gıda denetimi: 1 ton imha edildi
Diyarbakır’da 3 ayda içinde gerçekleştirilen gıda denetimlerinde 989 kilogram sağlıksız ürüne el konularak imha edilirken, 56 işletmeye de cezai işlem uygulandı.
MALABADİ HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Gıda Denetim Ekibi ile Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Haziran–Ağustos aylarını kapsayan 3 aylık süreçte 3 bin 139 denetim gerçekleştirdi.
989 kilo ürün imha edildi
Denetimlerde gıda kodeksine aykırı ve son kullanma tarihi geçmiş 989 kilogram ürüne el konularak imha edildi. Halk sağlığını tehdit eden ürünleri raflarında bulunduran 56 işletmeye cezai işlem uygulanırken, 32 işletme hakkında da durum tespit tutanağı tutuldu.
8 bin kişiye eğitim
Yapılan açıklamada, yalnızca denetim yapmakla kalmayarak, iş yeri çalışanlarının bilinçlenmesine de önem verildiği belirtildi.
Bu kapsamda 8 bin 51 personele hijyen ve üretim süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda eğitim verildi. Denetim ve eğitim çalışmalarının düzenli olarak devam edeceği bildirildi.
Diyarbakır HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.