Kafe ve restoranlarda ek ücretler yasaklandı

Ekonomi (H M) - Haber Merkezi | 30.01.2026 - 13:54, Güncelleme: 30.01.2026 - 13:54 5367 kez okundu.
 

Kafe ve restoranlarda ek ücretler yasaklandı

Ticaret Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle kafe, restoran ve benzeri işletmelerde servis ücreti, masa ücreti ve kuver adı altında tüketiciden ilave ücret alınması yasaklandı.
MALABADİ HABER- Ticaret Bakanlığı tarafından Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik Resmî Gazete’de yayımlandı. 30 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nin 8’inci maddesinde düzenlemeye gidildi. Buna göre, tarifede ve fiyat listesinde yer almayan herhangi bir ücretin tüketiciden talep edilmesi zorunlu olarak açıkça belirtilmek zorunda olacak. Servis, masa ve kuver ücreti yasak Yönetmelik kapsamında lokanta, kafe, restoran, pastane ve benzeri yiyecek-içecek hizmeti sunulan işyerlerinde; servis ücreti, masa ücreti, kuver ücreti ya da benzeri adlar altında tüketiciden ilave ödeme talep edilmesi yasaklandı. Düzenleme, tüketiciyi sürpriz ödemelere karşı koruyacak. Bugün yürürlüğe girdi Yönetmelik, yayımlandığı tarih itibarıyla yani bugün yürürlüğe girerken, hükümlerinin Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanacağı kaydedildi. Denetimlerde aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde işletmelere idari yaptırım uygulanması bekleniyor.
Ticaret Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle kafe, restoran ve benzeri işletmelerde servis ücreti, masa ücreti ve kuver adı altında tüketiciden ilave ücret alınması yasaklandı.

MALABADİ HABER- Ticaret Bakanlığı tarafından Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik Resmî Gazete’de yayımlandı. 30 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nin 8’inci maddesinde düzenlemeye gidildi.

Buna göre, tarifede ve fiyat listesinde yer almayan herhangi bir ücretin tüketiciden talep edilmesi zorunlu olarak açıkça belirtilmek zorunda olacak.

Servis, masa ve kuver ücreti yasak

Yönetmelik kapsamında lokanta, kafe, restoran, pastane ve benzeri yiyecek-içecek hizmeti sunulan işyerlerinde; servis ücreti, masa ücreti, kuver ücreti ya da benzeri adlar altında tüketiciden ilave ödeme talep edilmesi yasaklandı. Düzenleme, tüketiciyi sürpriz ödemelere karşı koruyacak.

2024/07/18/resmigazete.jpg

Bugün yürürlüğe girdi

Yönetmelik, yayımlandığı tarih itibarıyla yani bugün yürürlüğe girerken, hükümlerinin Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanacağı kaydedildi. Denetimlerde aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde işletmelere idari yaptırım uygulanması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.