Osman Baydemir’den ENKS’ye ziyaret
Osman Baydemir’den ENKS’ye ziyaret
Diyarbakır eski belediye başkanı ve HDP eski Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir, Kamışlo'da Suriye Kürt Ulusal Konseyi'ni ziyaret etti.
MALABADİ HABER - Diyarbakır eski belediye başkanı ve HDP eski Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir, bugün Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) Kamışlo'daki merkezine ziyarette bulundu.
Rudaw’da yer alan habere göre Kürdistan Bölgesi’nden Rojava’ya geçen Baydemir, temaslar çerçevesinde ENKS yöneticileri Süleyman Oso, Fesla Yusif, Feysel Yusif ve çok sayıda yetkili tarafından karşılandı.

ENKS, Osman Baydemir'in ziyaretine ilişkin bir açıklama yayımladı.
Yapılan açıklamada, görüşmede “Kürtlerin genel durumunun değerlendirildiği ve Kürt birliğinin güçlendirilerek sorunlarla yüzleşilmesinin önemine vurgu yapıldığı” ifade edildi.
Ayrıca tarafların, Rojava’daki farklı siyasi güçler arasındaki görüşleri yakınlaştırmayı ve Kürt tutumunu birleştirmeyi amaçlayan "Kürt Birliği ve Tutumu Konferansı"nın sonuçlarına bağlı kalma gerekliliğini teyit ettiği aktarıldı.

Görüşmede ayrıca, Kürt güçleri ve tarafları arasındaki ilişkileri geliştirme yolları ve bu ortak hedefin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar ele alındı.
Açıklamada, “Osman Baydemir'in sıcak karşılama ve misafirperverlik için ENKS'ye teşekkür ettiği ve ikili temasların ve ziyaretlerin devam etmesinin önemini vurguladığı” ifadelere yer verildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
