İstanbul Sanayi Odası heyetinden Diyarbakır’a çıkarma

Diyarbakır 04.10.2023 - 16:50, Güncelleme: 04.10.2023 - 16:50 1226+ kez okundu.
 

İstanbul Sanayi Odası heyetinden Diyarbakır’a çıkarma

İstanbul Sanayi Odası yönetimi ile bir grup iş insanı Diyarbakır’a geldi, tekstil sektörü ile ilgili görüşmeler yaptı.
Tekstil kenti ziyaret eden İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve Tekstil / Giyim Eşyası Meslek Komite üyelerinden oluşan heyet Dernek Başkanı Sezai Ayas’a ait Seateks’i ve Ünteks, Jiber ve Miray Tekstil’i ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Jiber’de düzenlenen toplantıda açıklama yapan İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, Diyarbakır’a geliş amaçlarının işbirliği yapmak olduğunu ifade etti. 'İstanbul'da üretim sıkıntısı var' Türkiye’de kaynak sorunun olmadığını sözlerine ekleyen Özhamaratlı, kaynakları verimli şekilde kullanılır hale getirmek için Diyarbakır’da üretim yapan firmalarla ortak çalışmalar başlatacaklarını dile getirdi. Özhamaratlı, “İstanbul’da birçok firmamızda üretim sıkıntısı var. Personel bulma noktasında sorunlar yaşıyoruz. İsteyip de genişleyemeyen firmalarımız var. Burada yatırım yapmak yerine burada hali hazırda mevcut olan kapasiteleri değerlendirmek aslında ülke adına da yapılması gereken en doğru iş diye düşünüyorum” dedi. ‘Diyarbakır ve İstanbul’un gücü önemli’ Jiber Tekstil Firma Sahibi İhsan Uğurlu, ziyaretin önemine işaret ederek, “İstanbul Sanayi Odası ile el birliği yaparsak çok başarılı oluruz. Diyarbakır’da Tekstil’in kesinlikle önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz. Sektörümüzde yaşanan kriz ancak Diyarbakır ve İstanbul’un gücünün birleşerek üstesinden geleceğine inanıyoruz. Bizim sık sık bir araya gelmemiz gerekiyor. Burada dayanışmaya ve güç birliğine inanan insanlar bir araya gelmiş bulunmakta. Bu görüşmelerden sonra sektörümüzün yarını adına çok güzel şeylerin olacağına inanıyorum” dedi.
İstanbul Sanayi Odası yönetimi ile bir grup iş insanı Diyarbakır’a geldi, tekstil sektörü ile ilgili görüşmeler yaptı.

Tekstil kenti ziyaret eden İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve Tekstil / Giyim Eşyası Meslek Komite üyelerinden oluşan heyet Dernek Başkanı Sezai Ayas’a ait Seateks’i ve Ünteks, Jiber ve Miray Tekstil’i ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Jiber’de düzenlenen toplantıda açıklama yapan İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, Diyarbakır’a geliş amaçlarının işbirliği yapmak olduğunu ifade etti.

'İstanbul'da üretim sıkıntısı var'

tekstil1.jpg

Türkiye’de kaynak sorunun olmadığını sözlerine ekleyen Özhamaratlı, kaynakları verimli şekilde kullanılır hale getirmek için Diyarbakır’da üretim yapan firmalarla ortak çalışmalar başlatacaklarını dile getirdi. Özhamaratlı, “İstanbul’da birçok firmamızda üretim sıkıntısı var. Personel bulma noktasında sorunlar yaşıyoruz. İsteyip de genişleyemeyen firmalarımız var. Burada yatırım yapmak yerine burada hali hazırda mevcut olan kapasiteleri değerlendirmek aslında ülke adına da yapılması gereken en doğru iş diye düşünüyorum” dedi.

‘Diyarbakır ve İstanbul’un gücü önemli’

Jiber Tekstil Firma Sahibi İhsan Uğurlu, ziyaretin önemine işaret ederek, “İstanbul Sanayi Odası ile el birliği yaparsak çok başarılı oluruz. Diyarbakır’da Tekstil’in kesinlikle önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz. Sektörümüzde yaşanan kriz ancak Diyarbakır ve İstanbul’un gücünün birleşerek üstesinden geleceğine inanıyoruz. Bizim sık sık bir araya gelmemiz gerekiyor. Burada dayanışmaya ve güç birliğine inanan insanlar bir araya gelmiş bulunmakta. Bu görüşmelerden sonra sektörümüzün yarını adına çok güzel şeylerin olacağına inanıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.