Kaldırımlar otopark olmaktan ne zaman çıkacak?

Silvan 13.09.2023 - 16:02, Güncelleme: 13.09.2023 - 16:02 2399+ kez okundu.
 

Kaldırımlar otopark olmaktan ne zaman çıkacak?

Araç sayısının her geçen gün arttığı Silvan'da park yeri sorunu da giderek büyüyor. Yayalar için yapılan kaldırımlar, araçların işgali altında
YAYALAR BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA... Buldukları her boş alana ya da kaldırımlara araçlarını park eden sürücüler, yayaların hayatını tehlikeye atıyor. Kaldırımların otopark olduğu, yayaların da yollarda yürüdüğü anlarda trafiğin akışı da bozulurken; vatandaşlar ise her an olası bir kaza ile burun buruna geliyor. Özel Haber - İhsan Yılmaz   Silvan ilcesinde son zamanlarda hızla artan trafik kazaları, hepimizin yüreğini ağzına getirse de “kuralsızlık” ve “vurdumduymazlık” yine de en ön saflarda yer alıyor.  Araç sayısının her geçen gün arttığı Silvan'da, yolların yetersiz kalması bir yana, park yeri sorunu da giderek büyüyor. Özellikle Diyarbakır caddesinde hatalı parkların önüne geçilemiyor. Yayalar için yapılan kaldırımlar araçların işgali altında. Yayalar ise hayati tehlikesi olan yollarda yürümek zorunda kalıyor…  Silvan'ın en işlek caddelerinden Diyarbakır, Karabehlulbdy, Gazi, Azizoğlu Caddesi ve Atatürk Caddesinde, araç sürücüleri yayaların hakkını adeta gasp ediyor. Yayalar için yapılan kaldırımların bilinçsiz ve duyarsız sürücülerin araçları tarafından işgal altında olması, vatandaşların trafik akışının olduğu yollarda yürümesine neden oluyor ve bu çok büyük tehlikeler yaratıyor. Kaldırımların “otopark” görüntüsünde olduğu Silvan'da, bu durumun nasıl düzeltileceği ise merak konusu. Yürüyecek alan bulamadığı için yoldan yürüyen yayalar, her an kaza tehlikesi atlatıyor. Özellikle bebek arabası kullanan anneler için büyük sıkıntı oluşturan bu durumun önüne bir türlü geçilemiyor. Şehir merkezinde yayaların kullanması gereken kaldırımlar araçların istilası altındayken, hatalı parklar bununla da sınırlı kalmıyor. Pek çok sürücü, çift sarı çizgiye park edip, engelli araç bölümlerini bile zapt ediyor. Silvan'da yasak olan kuralları umursamayan sürücüler, kural tanımadan hareket ediyor. Polis ve zabıta ekipleri gerekli önlemleri almaya çalışsa da, kesilen para cezaları sürücüleri bu hatalardan caydırmıyor. Kural tanımıyorlar  Bazen bilinçli, bazen bilinçsiz yapılan hatalı parklarda artık kural tanınmaz noktaya gelindi. Silvan'da ana yola, kaldırımlara, çift sarı çizgiye park etmenin yasak olduğu bilinmesine rağmen birçok sürücü kurallara uymadan hareket ediyor. Kesilen cezaların da caydırıcılığının kalmadığı günümüzde, duyarsız sürücüleri bu hatalarından caydıracak cezaların gelmesi gerekiyor. Kötü görüntü oluşturuyor Yayaların kullanım alanlarının otomobillerle istila edilmesi, görüntü olarak da güzel durmuyor. Adeta tek sıra halinde bir otoparkmış gibi izlenim uyandıran kaldırımlar, görsel kirliliği de beraberinde getiriyor. Trafiğin seyrini bozuyor Duyarsız sürücülerin kaldırım ve yollara umursuzca park etmesi trafik akışını da alt üst ediyor. Yürüyecek yer bulamayan yayalar kendilerini akan trafiğin içine atıp yürümeye çalışırken, olağan trafikteki sürücüler de herhangi bir kazaya meyil vermemek için daha yavaş hareket etmek durumunda kalıyor.
Araç sayısının her geçen gün arttığı Silvan'da park yeri sorunu da giderek büyüyor. Yayalar için yapılan kaldırımlar, araçların işgali altında

YAYALAR BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA... Buldukları her boş alana ya da kaldırımlara araçlarını park eden sürücüler, yayaların hayatını tehlikeye atıyor. Kaldırımların otopark olduğu, yayaların da yollarda yürüdüğü anlarda trafiğin akışı da bozulurken; vatandaşlar ise her an olası bir kaza ile burun buruna geliyor.

Özel Haber - İhsan Yılmaz 

 Silvan ilcesinde son zamanlarda hızla artan trafik kazaları, hepimizin yüreğini ağzına getirse de “kuralsızlık” ve “vurdumduymazlık” yine de en ön saflarda yer alıyor.

 Araç sayısının her geçen gün arttığı Silvan'da, yolların yetersiz kalması bir yana, park yeri sorunu da giderek büyüyor.

Özellikle Diyarbakır caddesinde hatalı parkların önüne geçilemiyor. Yayalar için yapılan kaldırımlar araçların işgali altında. Yayalar ise hayati tehlikesi olan yollarda yürümek zorunda kalıyor…

 Silvan'ın en işlek caddelerinden Diyarbakır, Karabehlulbdy, Gazi, Azizoğlu Caddesi ve Atatürk Caddesinde, araç sürücüleri yayaların hakkını adeta gasp ediyor.
Yayalar için yapılan kaldırımların bilinçsiz ve duyarsız sürücülerin araçları tarafından işgal altında olması, vatandaşların trafik akışının olduğu yollarda yürümesine neden oluyor ve bu çok büyük tehlikeler yaratıyor.
Kaldırımların “otopark” görüntüsünde olduğu Silvan'da, bu durumun nasıl düzeltileceği ise merak konusu.
Yürüyecek alan bulamadığı için yoldan yürüyen yayalar, her an kaza tehlikesi atlatıyor.
Özellikle bebek arabası kullanan anneler için büyük sıkıntı oluşturan bu durumun önüne bir türlü geçilemiyor.
Şehir merkezinde yayaların kullanması gereken kaldırımlar araçların istilası altındayken, hatalı parklar bununla da sınırlı kalmıyor.
Pek çok sürücü, çift sarı çizgiye park edip, engelli araç bölümlerini bile zapt ediyor. Silvan'da yasak olan kuralları umursamayan sürücüler, kural tanımadan hareket ediyor.
Polis ve zabıta ekipleri gerekli önlemleri almaya çalışsa da, kesilen para cezaları sürücüleri bu hatalardan caydırmıyor.

Kural tanımıyorlar

 Bazen bilinçli, bazen bilinçsiz yapılan hatalı parklarda artık kural tanınmaz noktaya gelindi. Silvan'da ana yola, kaldırımlara, çift sarı çizgiye park etmenin yasak olduğu bilinmesine rağmen birçok sürücü kurallara uymadan hareket ediyor.

Kesilen cezaların da caydırıcılığının kalmadığı günümüzde, duyarsız sürücüleri bu hatalarından caydıracak cezaların gelmesi gerekiyor.

Kötü görüntü oluşturuyor

Yayaların kullanım alanlarının otomobillerle istila edilmesi, görüntü olarak da güzel durmuyor. Adeta tek sıra halinde bir otoparkmış gibi izlenim uyandıran kaldırımlar, görsel kirliliği de beraberinde getiriyor.

Trafiğin seyrini bozuyor

Duyarsız sürücülerin kaldırım ve yollara umursuzca park etmesi trafik akışını da alt üst ediyor.
Yürüyecek yer bulamayan yayalar kendilerini akan trafiğin içine atıp yürümeye çalışırken, olağan trafikteki sürücüler de herhangi bir kazaya meyil vermemek için daha yavaş hareket etmek durumunda kalıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.