Silvan Milli Eğitimde: DYK Toplantısı Yapıldı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 22.06.2023 - 13:37, Güncelleme: 22.06.2023 - 13:37 2112+ kez okundu.
 

Silvan Milli Eğitimde: DYK Toplantısı Yapıldı

Silvan İlçe Millî Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Okul müdürleri başkanlığında şube müdürü ve tüm mesleki ve teknik Anadolu liseleri müdürlerinin katılımıyla Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda destekleme ve yetiştirme kurslarının öncelikle ele alındığı önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Haber: Muhammet Romedi YILMAZ Toplantıda İlçe Millî Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa özellikle LGS 'de ülke genelinde ilçe olarak çok önemli bir yerde olmamız ve bu başarılı durumun ortaya çıkarmamız için ortaokullarımızdaki destekleme ve yetiştirme kurslarımızın oldukça düzenli bir şekilde yapılmasının gerektiğini söyledi. Destekleme ve yetiştirme kurslarımızın yanında temel eğitimde kitap okuma oranlarının ortaöğretim düzeyine göre daha yüksek olmasının da çok önemli katkısının olduğunu ifade ederek, bir ay boyunca devam edecek olan DYK kursları yakında başlayacak. Bununla akabinde Affet bölgesine yönelik telafi kurslarımızla devam edeceğiz.   SIKI TAKİP YAPILACAK İlçe Milli Eğitim Müdürü Erboğa 2023-2024 eğitim öğretim yılında özellikle kitap okuma ile destekleme ve yetiştirme kurslarına ağırlık verileceğini, patent ve faydalı model ile diğer projelere de ağırlık verileceğini ve sıkı takibinin yapılacağını belirtti. Bakanlığımızın yardımcı kaynaklar ve OGM materyal adreslerinin öğretmenler kurulunun sene başında yapılacak toplantısının önemli gündem maddeleri arasında yer alması gerektiğini de söyledi. Her yıl yeni bir başlangıçtır. Eğitim öğretim yılı başında öğretmenler kurulu öncesinde yıl içerisinde yapılacak çalışmalar planlanarak hedeflerin ortaya konulmasının eğitim öğretim yılının düzenli bir şekilde yürütülmesini ve tamamlanmasını sağlayacağını ifade etti. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞINDA EKSİKLİKLER BELİRLENECEK Toplantının temel amacının 2023-2024 eğitim öğretim yılı başında eksikliklerinin belirlenerek gerekli plan programlarının yapılması ve Millî Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde öğrencilerin yetiştirilmesinin sağlanması olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Erboğa, tüm katılımcılara teşekkür etti.
Silvan İlçe Millî Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Okul müdürleri başkanlığında şube müdürü ve tüm mesleki ve teknik Anadolu liseleri müdürlerinin katılımıyla Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda destekleme ve yetiştirme kurslarının öncelikle ele alındığı önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Haber: Muhammet Romedi YILMAZ

Toplantıda İlçe Millî Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa özellikle LGS 'de ülke genelinde ilçe olarak çok önemli bir yerde olmamız ve bu başarılı durumun ortaya çıkarmamız için ortaokullarımızdaki destekleme ve yetiştirme kurslarımızın oldukça düzenli bir şekilde yapılmasının gerektiğini söyledi.

Destekleme ve yetiştirme kurslarımızın yanında temel eğitimde kitap okuma oranlarının ortaöğretim düzeyine göre daha yüksek olmasının da çok önemli katkısının olduğunu ifade ederek, bir ay boyunca devam edecek olan DYK kursları yakında başlayacak. Bununla akabinde Affet bölgesine yönelik telafi kurslarımızla devam edeceğiz.  

SIKI TAKİP YAPILACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erboğa 2023-2024 eğitim öğretim yılında özellikle kitap okuma ile destekleme ve yetiştirme kurslarına ağırlık verileceğini, patent ve faydalı model ile diğer projelere de ağırlık verileceğini ve sıkı takibinin yapılacağını belirtti.

Bakanlığımızın yardımcı kaynaklar ve OGM materyal adreslerinin öğretmenler kurulunun sene başında yapılacak toplantısının önemli gündem maddeleri arasında yer alması gerektiğini de söyledi. Her yıl yeni bir başlangıçtır. Eğitim öğretim yılı başında öğretmenler kurulu öncesinde yıl içerisinde yapılacak çalışmalar planlanarak hedeflerin ortaya konulmasının eğitim öğretim yılının düzenli bir şekilde yürütülmesini ve tamamlanmasını sağlayacağını ifade etti.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞINDA EKSİKLİKLER BELİRLENECEK

Toplantının temel amacının 2023-2024 eğitim öğretim yılı başında eksikliklerinin belirlenerek gerekli plan programlarının yapılması ve Millî Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde öğrencilerin yetiştirilmesinin sağlanması olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Erboğa, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.