TOKİ daireleri karaborsa, fiyatlar tavan

Diyarbakır 24.02.2023 - 15:19, Güncelleme: 13.04.2023 - 10:46 2533+ kez okundu.
 

TOKİ daireleri karaborsa, fiyatlar tavan

Diyarbakır’da deprem öncesine kadar alt gelir gruplarının tercih ettiği TOKİ daireleri depremden sonra adeta karaborsaya düştü. Fiyatlar ve kiralar ise uçtu.
Maraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremden Diyarbakır da ciddi bir şekilde etkilendi. Diyarbakır’da 6 bina yıkıldı, 407 kişi yaşamını yitirdi. Lice depremi hariç, ölümlü bir depremle karşılaşmayan kent merkezinde, depremin şiddeti adeta şok etkisi yarattı. Şok içinde kendilerini sokağa atan binlerce kişi, “güvenli ev” arama çabasına girdi. Kiralar yüzde yüz arttı Deprem öncesine kadar, alt ve orta gelir grubunun tercih ettiği TOKİ daireleri bir anda üst gelir grubunun da gözdesi haline geldi. İlana çıkan TOKİ dairelerinin fiyatları, depremin ertesi gününde bir anda fırladı. Talep çokluğu nedeniyle TOKİ’de nerede ise kiralık boş daire kalmadı. Depremden önce 2 bin ile 2 bin 750 lira olan TOKİ kiraları 6 bin – 7 bin liraya kadar yükseldi. Satılık fiyatları bin lirayı geçti Geçmişte, 3 odalı bir TOKİ dairesi Diyarbakır’da 650 bine satılırken, şimdi bu fiyat bir milyona yükseldi. TOKİ’den kurayla daire hakkı kazanıp yüzde 10-20 peşinat ödeyen onlarca kişi, 4-5 taksiti ödedikten sonra depremi fırsat bilip yüzde 200 kar payı ile dairelerini sattı. Villa ve arazilerde de durum aynı “Güvenli yer” arayışı ile panik halinde ev arayan Diyarbakırlıların, talep gösterdiği villalarda da fiyatlar uçuk rakamlara ulaştı. Depremden önce 10-15 bin olan villa kiraları şuan 25-30 bin lira civarında. Arazilerde de durum farklı değil. Diyarbakır’da villaların yoğun olduğu Kent Ormanı civarında imarlı arazilerin dönümü 2 milyon 500 iken şuan 4- 4 buçuk milyon arasında satılmaya başlandı. Müstakil arsalarda da fiyatlar 650 – 700 bin liraya kadar çıktı. Haber: Gönül Morkoç
Diyarbakır’da deprem öncesine kadar alt gelir gruplarının tercih ettiği TOKİ daireleri depremden sonra adeta karaborsaya düştü. Fiyatlar ve kiralar ise uçtu.

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremden Diyarbakır da ciddi bir şekilde etkilendi. Diyarbakır’da 6 bina yıkıldı, 407 kişi yaşamını yitirdi. Lice depremi hariç, ölümlü bir depremle karşılaşmayan kent merkezinde, depremin şiddeti adeta şok etkisi yarattı. Şok içinde kendilerini sokağa atan binlerce kişi, “güvenli ev” arama çabasına girdi.

Kiralar yüzde yüz arttı

Deprem öncesine kadar, alt ve orta gelir grubunun tercih ettiği TOKİ daireleri bir anda üst gelir grubunun da gözdesi haline geldi. İlana çıkan TOKİ dairelerinin fiyatları, depremin ertesi gününde bir anda fırladı. Talep çokluğu nedeniyle TOKİ’de nerede ise kiralık boş daire kalmadı. Depremden önce 2 bin ile 2 bin 750 lira olan TOKİ kiraları 6 bin – 7 bin liraya kadar yükseldi.

toki.jpg

Satılık fiyatları bin lirayı geçti

Geçmişte, 3 odalı bir TOKİ dairesi Diyarbakır’da 650 bine satılırken, şimdi bu fiyat bir milyona yükseldi. TOKİ’den kurayla daire hakkı kazanıp yüzde 10-20 peşinat ödeyen onlarca kişi, 4-5 taksiti ödedikten sonra depremi fırsat bilip yüzde 200 kar payı ile dairelerini sattı.

Villa ve arazilerde de durum aynı

“Güvenli yer” arayışı ile panik halinde ev arayan Diyarbakırlıların, talep gösterdiği villalarda da fiyatlar uçuk rakamlara ulaştı. Depremden önce 10-15 bin olan villa kiraları şuan 25-30 bin lira civarında. Arazilerde de durum farklı değil. Diyarbakır’da villaların yoğun olduğu Kent Ormanı civarında imarlı arazilerin dönümü 2 milyon 500 iken şuan 4- 4 buçuk milyon arasında satılmaya başlandı. Müstakil arsalarda da fiyatlar 650 – 700 bin liraya kadar çıktı. Haber: Gönül Morkoç

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.