Volkan ESER
Köşe Yazarı
Volkan ESER
 

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANAMADIK AYRIŞA AYRIŞA…!

Cumhurbaşkanı adayının belirleneceği son masa toplantısında gol yiyen Akşener, şimdi ‘gol atması sırası ben de’  diyerek, başta CHP olmak üzere masa birleşenlerini şoke edecek bir karar aldı. Akşener,  İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesini dahi göze alarak 81 ilde kendi adaylarıyla yerel seçimlere gireceklerini ilan etti. İYİ Parti’nin bu kararı, siyaset gündemine adeta damga vurdu. Alınan bu karar Akşener’in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na öfke ve kızgınlığının devam ettiğini gösteriyor ve bu kızgınlığın da kolay kolay son bulacağı da pek mümkün görünmüyor. İYİ Parti’nin yerel seçimlerde kendi adaylarıyla yarışacaklarını kamuoyuna Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu açıkladı. Önce CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı onaylanan Ekrem İmamoğlu, sonra da Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yeniden gösterileceği kesinleşen Mansur Yavaş şoke oldu. Ekrem İmamoğlu, ‘ittifak kapılarının kapanmaması gerektiğini’ belirtirken, Mansur Yavaş da ‘daha bu köprünün altından çok su geçer’ açıklamasıyla Akşener’in tutumunun değişebileceğini ima etti. Peki Akşener’in tutumu değişir mi? Yani tekrardan yerel seçimler için bir ittifakta yer alır mı? Hayır, bu pek mümkün değil. Çünkü bu karar Akşener’in tek başına aldığı bir karar değil. Partinin yetkili organlarıyla yapılan istişare sonucunda alındı bu karar ve hem parti organlarını hem de tabanı son derece memnun etti ve bu karar Genel İdare Kurulu’nda alındı. İYİ Parti’nin tümüyle bu karardan memnun olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim. Ayrıca Akşener’in daha önce masaya dönüş yapmasını ‘ciddi hata’ olarak gören parti yönetimi, ikinci bir hata yapılmasına asla izin vermeyecektir.   Akşener’in yerel seçimlerle ilgili tutumunu netleştirmesinden son derece memnun olduğunu bizzat ona yakın isimlerden öğrendim.   İYİ Parti’de yeni dönemin stratejisi de şu; İttifakla girilen seçimlerde kullanılan “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganına atıfla, “Birleşe birleşe kazanamadık ama iktidar alternatifi olmak için ayrışa ayrışa kazanma ihtimalimiz var” sözleriyle özetleniyor. Özetle İYİ Parti ittifaksız ve kendi adaylarıyla seçime girme kararından vazgeçmeyecek. Hatta Ankara ve İstanbul için muhtemel belediye başkan adaylarının isimleri bile masada.   Ankara için Kürşad Zorlu, Koray Aydın ve Adnan Beker gibi ismi gündemde. İstanbul için ise Bilge Yılmaz ve Buğra Kavuncu isimleri  ön plana çıkıyor. İYİ Parti’nin 81 il ve ilçelerde aday çıkararak seçimlere girmesi, bugünlerde değişim tartışmalarıyla başlayan ve kurultay hazırlığındaki CHP’yi özelikle de İstanbul ve Ankara’da oldukça zora soktu. AK Parti ise İYİ Parti’nin bu kararından son derece memnun. Yeşil Sol Parti’nin de aday göstereceği İstanbul’da AK Parti’nin kazanma ihtimali çok yüksek.
Ekleme Tarihi: 18 Eylül 2023 - Pazartesi
Volkan ESER

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANAMADIK AYRIŞA AYRIŞA…!

Cumhurbaşkanı adayının belirleneceği son masa toplantısında gol yiyen Akşener, şimdi ‘gol atması sırası ben de’  diyerek, başta CHP olmak üzere masa birleşenlerini şoke edecek bir karar aldı.

Akşener,  İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesini dahi göze alarak 81 ilde kendi adaylarıyla yerel seçimlere gireceklerini ilan etti. İYİ Parti’nin bu kararı, siyaset gündemine adeta damga vurdu.

Alınan bu karar Akşener’in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na öfke ve kızgınlığının devam ettiğini gösteriyor ve bu kızgınlığın da kolay kolay son bulacağı da pek mümkün görünmüyor.

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde kendi adaylarıyla yarışacaklarını kamuoyuna Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu açıkladı. Önce CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı onaylanan Ekrem İmamoğlu, sonra da Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yeniden gösterileceği kesinleşen Mansur Yavaş şoke oldu.

Ekrem İmamoğlu, ‘ittifak kapılarının kapanmaması gerektiğini’ belirtirken, Mansur Yavaş da ‘daha bu köprünün altından çok su geçer’ açıklamasıyla Akşener’in tutumunun değişebileceğini ima etti.

Peki Akşener’in tutumu değişir mi? Yani tekrardan yerel seçimler için bir ittifakta yer alır mı? Hayır, bu pek mümkün değil. Çünkü bu karar Akşener’in tek başına aldığı bir karar değil. Partinin yetkili organlarıyla yapılan istişare sonucunda alındı bu karar ve hem parti organlarını hem de tabanı son derece memnun etti ve bu karar Genel İdare Kurulu’nda alındı.

İYİ Parti’nin tümüyle bu karardan memnun olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim. Ayrıca Akşener’in daha önce masaya dönüş yapmasını ‘ciddi hata’ olarak gören parti yönetimi, ikinci bir hata yapılmasına asla izin vermeyecektir.

 

Akşener’in yerel seçimlerle ilgili tutumunu netleştirmesinden son derece memnun olduğunu bizzat ona yakın isimlerden öğrendim.  

İYİ Parti’de yeni dönemin stratejisi de şu; İttifakla girilen seçimlerde kullanılan “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganına atıfla, “Birleşe birleşe kazanamadık ama iktidar alternatifi olmak için ayrışa ayrışa kazanma ihtimalimiz var” sözleriyle özetleniyor.

Özetle İYİ Parti ittifaksız ve kendi adaylarıyla seçime girme kararından vazgeçmeyecek. Hatta Ankara ve İstanbul için muhtemel belediye başkan adaylarının isimleri bile masada.  

Ankara için Kürşad Zorlu, Koray Aydın ve Adnan Beker gibi ismi gündemde. İstanbul için ise Bilge Yılmaz ve Buğra Kavuncu isimleri  ön plana çıkıyor.

İYİ Parti’nin 81 il ve ilçelerde aday çıkararak seçimlere girmesi, bugünlerde değişim tartışmalarıyla başlayan ve kurultay hazırlığındaki CHP’yi özelikle de İstanbul ve Ankara’da oldukça zora soktu.

AK Parti ise İYİ Parti’nin bu kararından son derece memnun. Yeşil Sol Parti’nin de aday göstereceği İstanbul’da AK Parti’nin kazanma ihtimali çok yüksek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.