Volkan ESER
Köşe Yazarı
Volkan ESER
 

TFF BAŞKANI O İSİM OLMALI!

Başta futbol olmak üzere, sporun bugünlerde şiddet olaylarıyla gündeme gelmesi son derece üzücü. Yaşanan istenmeyen vakalar maalesef hepimizi derinden sarstı. Yeşil sahalarda futbol dışında izlemediğimiz hadise kalmadı. Yazıklar olsun. Yaşanan bu olumsuzluklara karşın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) açık söyleyeyim gerekeni yapmadı, yapamadı. Kamuoyu vicdanını rahatlatacak adım atamadı. Sebeb-i hikmeti nedir bilmiyorum, ama TFF kendisinden beklenen hamleleri yapamadı. Allah’tan hukuk işliyor. Hukuk ve adalet, üzerine düşeni yaptı. Ama TFF yapamadı. YAZIK! TFF’nin şuandaki yönetimi, bana göre gelmiş geçmiş en başarısız yönetimdir. Şu yaşananlara karşı tatmin edici bir tedbir almadığı gibi, şiddet uygulayan başta bazı futbolcular olmak üzere, yönetici ve takımlara verdiği ceza neredeyse ‘Yok’ hükmündedir. Böyle yetersiz cezalar mı olur? Resmen dalga geçer gibi… Futbolcu, sahada diğer rakip oyuncuya uçan tekme atıyor, rakip futbolcu resmen linç ediliyor, verilen cezaya bakın. Şaka gibi… TFF nereden bakarsanız bakın, basiretsiz, başarısız ve yanlı tutumuyla Türk futboluna zarar veriyor. Acilen olağanüstü kongreye gitmesi gerekiyor. Kulüpler birliği hala neyi bekliyor, onu da anlamış değilim. Gelinen noktada yeşil sahalarda kan, tekme, yumruk, şiddet içeren ne ararsanız var. Artık insanlar aileleriyle bırakın maça gitmeyi, televizyonlarda bile maç izleyemez hale geldi. Dünyanın en popüler spor dalı olan futbol, Avrupa'dan Afrika'ya, Asya'dan Amerika'ya dek çok geniş bir coğrafyada milyonlarca insanın hayranlığını kazanmış önemli bir spor branşıdır. Ama gelin görün ki; maalesef bu hayranlık, son zamanlarda yaşanan çirkin hadislerden dolayı son bulmak üzere. TFF yönetimi kendisine yakışanı yapmalı. Biran evvel olağanüstü kongre kararı almalı. Kulüpler de bu yönde baskılarını arttırmalı. Bu süreçte hem TFF’yi, hem de Türk futbolunu son derece iyi yöneteceğine inandığım bir spor adamı var. Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler kıymetini bilmedi. Bugün ‘Ah vah’ ediyorlar. Takımı, kulübü için hapis yatmış, kendisine kurulan onca kumpasa rağmen ayakta kalmayı başarmış bir isim. Aziz Yıldırım. Kendisi kabul eder mi bilemem ama, Türk futbolu ve Türk futbolunun geleceği için kabul etmeli. Haksızlığa uğramış kişi, adaleti her zaman savunur. Büyük haksızlıklara karşı tek başına mücadele etti. Asla geri adım atmadı, FETÖ’cü hainlere biat etmedi. Cesareti, adaleti ve dik duruşuyla mücadele edip aklandı. Hiç bir spor adamının yaşamadığı, yaşamaması gereken hadiseyi Aziz Yıldırım yaşadı. Son zamanlarda yeşil sahalarda gördüğümüz çirkin, rezalet ve skandal şiddet görüntüleri, herkeste olduğu gibi inanıyorum ki Aziz Yıldırım’ı da derinden üzmüştür. Başta Kulüpler Birliği olmak üzere, spor kamuoyu konsensüs sağlayarak Aziz Yıldırım’ı TFF başkanlığı için ikna etmeli. Aziz Yıldırım’ın, oluşturacağı ekiple Türk futbolunu daha ileriye taşıyacağına olan inancım tamdır.
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2023 - Çarşamba
Volkan ESER

TFF BAŞKANI O İSİM OLMALI!

Başta futbol olmak üzere, sporun bugünlerde şiddet olaylarıyla gündeme gelmesi son derece üzücü. Yaşanan istenmeyen vakalar maalesef hepimizi derinden sarstı. Yeşil sahalarda futbol dışında izlemediğimiz hadise kalmadı. Yazıklar olsun.

Yaşanan bu olumsuzluklara karşın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) açık söyleyeyim gerekeni yapmadı, yapamadı. Kamuoyu vicdanını rahatlatacak adım atamadı.

Sebeb-i hikmeti nedir bilmiyorum, ama TFF kendisinden beklenen hamleleri yapamadı. Allah’tan hukuk işliyor. Hukuk ve adalet, üzerine düşeni yaptı. Ama TFF yapamadı. YAZIK!

TFF’nin şuandaki yönetimi, bana göre gelmiş geçmiş en başarısız yönetimdir. Şu yaşananlara karşı tatmin edici bir tedbir almadığı gibi, şiddet uygulayan başta bazı futbolcular olmak üzere, yönetici ve takımlara verdiği ceza neredeyse ‘Yok’ hükmündedir.

Böyle yetersiz cezalar mı olur? Resmen dalga geçer gibi… Futbolcu, sahada diğer rakip oyuncuya uçan tekme atıyor, rakip futbolcu resmen linç ediliyor, verilen cezaya bakın. Şaka gibi…

TFF nereden bakarsanız bakın, basiretsiz, başarısız ve yanlı tutumuyla Türk futboluna zarar veriyor. Acilen olağanüstü kongreye gitmesi gerekiyor. Kulüpler birliği hala neyi bekliyor, onu da anlamış değilim.

Gelinen noktada yeşil sahalarda kan, tekme, yumruk, şiddet içeren ne ararsanız var. Artık insanlar aileleriyle bırakın maça gitmeyi, televizyonlarda bile maç izleyemez hale geldi.

Dünyanın en popüler spor dalı olan futbol, Avrupa'dan Afrika'ya, Asya'dan Amerika'ya dek çok geniş bir coğrafyada milyonlarca insanın hayranlığını kazanmış önemli bir spor branşıdır. Ama gelin görün ki; maalesef bu hayranlık, son zamanlarda yaşanan çirkin hadislerden dolayı son bulmak üzere.

TFF yönetimi kendisine yakışanı yapmalı. Biran evvel olağanüstü kongre kararı almalı. Kulüpler de bu yönde baskılarını arttırmalı.

Bu süreçte hem TFF’yi, hem de Türk futbolunu son derece iyi yöneteceğine inandığım bir spor adamı var.

Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler kıymetini bilmedi. Bugün ‘Ah vah’ ediyorlar. Takımı, kulübü için hapis yatmış, kendisine kurulan onca kumpasa rağmen ayakta kalmayı başarmış bir isim. Aziz Yıldırım. Kendisi kabul eder mi bilemem ama, Türk futbolu ve Türk futbolunun geleceği için kabul etmeli.

Haksızlığa uğramış kişi, adaleti her zaman savunur. Büyük haksızlıklara karşı tek başına mücadele etti. Asla geri adım atmadı, FETÖ’cü hainlere biat etmedi. Cesareti, adaleti ve dik duruşuyla mücadele edip aklandı. Hiç bir spor adamının yaşamadığı, yaşamaması gereken hadiseyi Aziz Yıldırım yaşadı.

Son zamanlarda yeşil sahalarda gördüğümüz çirkin, rezalet ve skandal şiddet görüntüleri, herkeste olduğu gibi inanıyorum ki Aziz Yıldırım’ı da derinden üzmüştür.

Başta Kulüpler Birliği olmak üzere, spor kamuoyu konsensüs sağlayarak Aziz Yıldırım’ı TFF başkanlığı için ikna etmeli. Aziz Yıldırım’ın, oluşturacağı ekiple Türk futbolunu daha ileriye taşıyacağına olan inancım tamdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.