Eşbaşkan Biçici TOKİ Sakinlerinin Sorunlarını Yerinde Dinledi

Silvan (MH) - MALABADİ HABER | 24.06.2026 - 09:31, Güncelleme: 24.06.2026 - 17:01 53311 kez okundu.
 

Eşbaşkan Biçici TOKİ Sakinlerinin Sorunlarını Yerinde Dinledi

TOKİ konutlarında yaşanan altyapı ve ulaşım sorunları nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, Silvan Belediyesi’nden destek istedi. Eşbaşkan Sevim Biçici, sorunları yerinde inceleyerek çözüm için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
Haber: M. Romedi YILMAZ MALABADİ HABER - Silvan ilçesinde TOKİ konutlarının çevre düzenlemesi yapılmadan hak sahiplerine teslim edilmesi tepkilere neden oldu.Aradan 8 ay geçmesine rağmen halen çevre düzenlemesinin yapılmaması ve projenin tamamlanması nedeniyle mağduriyet yaşayan yurttaşlar, Silvan Belediyesi’nden destek talebinde bulundu. Yoğun şikayet ve talepler üzerine TOKİ konutlarını ziyaret eden Silvan Belediye Eşbaşkanı Sevim Biçici, mağdurlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Alanda incelemelerde bulunan Biçici, belediyenin yetki ve sorumluluk alanına giren konularda gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti. BELEDİYE: İGİLİ BAKANLIKLA GÖRÜŞECEĞİZ Biçici, TOKİ konutlarındaki şikayetleri sık, sık duyduklarını ifade ederek, “İmkanlarımız ölçüsünde bu şikayetlere sessiz kalmamız mümkün değil. Projenin tamamlanmamasından kaynaklanan birçok sorun ise ilgili bakanlık ve TOKİ'nin sorumluluğunda bulunuyor. Yurttaşların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için ilgili kurumlarla da görüşmeler yapıp taleplerin takipçisi olacağız” diye ifade etti.    
TOKİ konutlarında yaşanan altyapı ve ulaşım sorunları nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, Silvan Belediyesi’nden destek istedi. Eşbaşkan Sevim Biçici, sorunları yerinde inceleyerek çözüm için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Haber: M. Romedi YILMAZ

MALABADİ HABER - Silvan ilçesinde TOKİ konutlarının çevre düzenlemesi yapılmadan hak sahiplerine teslim edilmesi tepkilere neden oldu.Aradan 8 ay geçmesine rağmen halen çevre düzenlemesinin yapılmaması ve projenin tamamlanması nedeniyle mağduriyet yaşayan yurttaşlar, Silvan Belediyesi’nden destek talebinde bulundu. Yoğun şikayet ve talepler üzerine TOKİ konutlarını ziyaret eden Silvan Belediye Eşbaşkanı Sevim Biçici, mağdurlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Alanda incelemelerde bulunan Biçici, belediyenin yetki ve sorumluluk alanına giren konularda gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

BELEDİYE: İGİLİ BAKANLIKLA GÖRÜŞECEĞİZ

Biçici, TOKİ konutlarındaki şikayetleri sık, sık duyduklarını ifade ederek, “İmkanlarımız ölçüsünde bu şikayetlere sessiz kalmamız mümkün değil. Projenin tamamlanmamasından kaynaklanan birçok sorun ise ilgili bakanlık ve TOKİ'nin sorumluluğunda bulunuyor. Yurttaşların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için ilgili kurumlarla da görüşmeler yapıp taleplerin takipçisi olacağız” diye ifade etti.

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.