MSB’den SDG-Şam açıklaması

Gündem (MH) - MALABADİ HABER | 12.02.2026 - 12:38, Güncelleme: 12.02.2026 - 12:38 1243 kez okundu.
 

MSB’den SDG-Şam açıklaması

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü, haftalık basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. MSB, SDG ile Şam arasında 30 Ocak’ta varılan anlaşma ve Ordu Ünye’de sahilde bulunan İHA hakkında bilgi verdi.
MALABADİ HABER- Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) Ankara’daki binasında düzenlenen haftalık bilgilendirme toplantısında konuşan Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, “Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyadaki ve bölgemizdeki her türlü gelişmeyi takip etmekte, değerlendirmekte ve savunma ve güvenliği için ihtiyaç duyduğu platform ve sistemleri nicelik ve nitelik bakımından eksiksiz şekilde temin edecek şekilde planlamalar yapmaktadır” dedi. Düşen Rus İHA’sı “10 Şubat 2026 tarihinde Ünye/Ordu’da sahilde bir İHA bulunması üzerine ⁠1 SAS timi, 11 Şubat 2026’da bölgeye intikale ettirilmiştir” diyen Aktürk, “Patlayıcı ihtiva etmeyen ve Rusya’ya ait olduğu değerlendirilen İHA incelenmek üzerine Ünye Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir.” İfadelerini kullandı. SDG-Şam anlaşması MSB ayrıca, “Suriye Hükûmeti ile SDG arasında 30 Ocak’ta imzalanan anlaşmanın uygulanmasını sahada yakından takip etmeye devam ediyoruz” bilgisini paylaştı.
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü, haftalık basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. MSB, SDG ile Şam arasında 30 Ocak’ta varılan anlaşma ve Ordu Ünye’de sahilde bulunan İHA hakkında bilgi verdi.

MALABADİ HABER- Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) Ankara’daki binasında düzenlenen haftalık bilgilendirme toplantısında konuşan Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, “Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyadaki ve bölgemizdeki her türlü gelişmeyi takip etmekte, değerlendirmekte ve savunma ve güvenliği için ihtiyaç duyduğu platform ve sistemleri nicelik ve nitelik bakımından eksiksiz şekilde temin edecek şekilde planlamalar yapmaktadır” dedi.

2025/11/11/erdogan-msb-2.jpg

Düşen Rus İHA’sı

“10 Şubat 2026 tarihinde Ünye/Ordu’da sahilde bir İHA bulunması üzerine ⁠1 SAS timi, 11 Şubat 2026’da bölgeye intikale ettirilmiştir” diyen Aktürk, “Patlayıcı ihtiva etmeyen ve Rusya’ya ait olduğu değerlendirilen İHA incelenmek üzerine Ünye Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir.” İfadelerini kullandı.

2025/03/12/mazlum-abdi-sara1.jpg

SDG-Şam anlaşması

MSB ayrıca, “Suriye Hükûmeti ile SDG arasında 30 Ocak’ta imzalanan anlaşmanın uygulanmasını sahada yakından takip etmeye devam ediyoruz” bilgisini paylaştı.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.