SİLVAN’DA BERBER ÜCRETLERİNE TEPKİ: CİMER’E ŞİKÂYET İDDİASI
SİLVAN’DA BERBER ÜCRETLERİNE TEPKİ: CİMER’E ŞİKÂYET İDDİASI
Silvan’da saç ve sakal tıraşı ücretinin 400 TL’den 600 TL’ye yükseltildiği belirtilerek, yüzde 50’lik artışın gerekçesinin açıklanması ve yeni tarifenin incelenmesi istendi. “Silvana Dair Her Şey” adlı sosyal medya hesabı, konunun CİMER’e taşındığını duyurdu.
Haber: İhsan Yılmaz
MALABADİ HABER - Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde berber ücretlerine yapıldığı belirtilen zam, sosyal medyada gündeme geldi. “Silvana Dair Her Şey” hesabının paylaşımında, saç ve sakal tıraşı ücretinin 400 TL’den 600 TL’ye çıkarılmasına ilişkin bir şikâyet metnine yer verildi.
Paylaşılan CİMER başvuru ekranındaki metinde, Silvan’da ikamet ettiğini belirten bir vatandaş, berberler odasının yeni bir fiyat tarifesi yayımladığını ileri sürerek artışın gerekçesini sorguladı.

YÜZDE 50’LİK ARTIŞIN AÇIKLANMASI İSTENDİ
Şikâyet metninde, 400 TL’den 600 TL’ye yükseldiği belirtilen ücretin yüzde 50 artış anlamına geldiğine dikkat çekildi. Zam oranının hangi ölçütlerle belirlendiği ve tarifeyi belirleyenlerin yetkisi konusunda açıklama talep edildi.
Önceki fiyat artışının üzerinden henüz bir yıl geçmediğini ileri süren vatandaş, yeni zammın kişisel bakım giderlerini karşılamayı zorlaştırdığını ifade etti.

TARİFENİN İNCELENMESİ TALEBİ
Metinde, bütün berberlerin aynı tarifeye uymak zorunda olup olmadığı da sorularak ortak fiyat uygulamasına ilişkin endişeler dile getirildi. İlgili kurumların konuyu incelemesi ve vatandaşların ekonomik koşullarını dikkate alması istendi.
Sosyal medya paylaşımında şikâyetin CİMER’e iletildiği belirtiliyor. Ancak paylaşılan görüntü başvurunun hazırlık ekranını gösteriyor; başvurunun tamamlandığına ilişkin bir kayıt veya sonuç yer almıyor. Yeni tarifenin resmî örneği ve ilgili meslek odasının açıklaması da paylaşımda bulunmuyor. Foto Arşiv

Diyarbakır HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
