Silvan’da Kaldırımlar işgal altında

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 02.05.2023 - 15:45, Güncelleme: 02.05.2023 - 15:45 1773+ kez okundu.
 

Silvan’da Kaldırımlar işgal altında

Kaldırımların çoğu gelişigüzel seyyar arabalar işgal ederken, esnafların ve araçlarının işgali altında. Yürümekte zorlanan yayalar, bu duruma acilen çözüm bulunmasını istiyor.
Silvanlıların en fazla şikayet ettiği konuların başında kaldırım işgalleri geliyor. Seyyar arabaların, tezgahların, masa ve sandalyelerin işgalleri nedeniyle kaldırımlarda yürümek neredeyse imkansız. Özellikle engelli aracı, tekerlekli sandalye veya bebek arabasıyla sokağa çıkanlar için yürümek çileye dönüşürken, kaldırımlardaki işgalin engellenememesine vatandaşlar adeta isyan ediyor. Silvan Belediyesi, kaldırımları işgal edenleri uyarmalarına rağmen kaldırım işgali halen devam etmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Silvan’da yanlış ve kurallara aykırı parklanma yapan araç sürücüleri trafik ekipleri tarafında uyarılırken, İlçede yaşayan birçok kişinin talebi aynı şekilde kaldırımlara atılan masa ve sandalyelerin de toplatılması. Gazi Caddesi Banka, hükümet konağı PTT önü gibi insan hareketliliğinin fazla olduğu yerlerde kaldırım işgaller oldukça yoğun şekilde göze çarpıyor. Silvan’da sadece kaldırımlar değil bazı yollar bile işgal altında. Çok sayıda kıraathanenin masa ve sandalyeleri yola kurulurken, ne insanlar ne de araçlar yolları kullanamaz hale geldi. Çoğu otomobil sürücüsü park edecek yer bulamayınca araçlarını kaldırımlara park ediyor. Özellikle engelli vatandaşlar yürümekte zorlanırken kaldırımları yayalar hariç herkes kullanıyor. Tarihi kentte yaşayan vatandaşların, en çok şikayet ettiği konuların başında gelen kaldırım işgallerine yönelik şikayetler ise her geçen gün artıyor. Gazi, Karabehlülbey, Atatürk ve Azizoğlu Caddelerinde yanlış park edilen araç yerlerine uyarı levhaların asılmasının gerektiğini ifade ederek yaşlılar ve bebek sahipleri için kaldırımlar da yürümenin çok büyük bir ızdıraba dönüştüğünü ifade etti. Masa, sandalye koyuyorlar Kaldırımları sadece seyyar satıcılar değil araçların, işletmelerinde işgal ettiğini söyleyen Ahmet Gündüz, “Kaldırımlar da sadece seyyar satıcılar yok. Araçlar park ediliyor. Masa sandalye atılıyor. Yürüyemiyorsunuz. Bazı işletmeler kaldırımlara masa atmayı bir tarz olarak benimsemiş. Çoğu yola da masa kürsü atıyor. Demek ki denetimler ve cezalar yeterli değil ki bu soruna çözüm üretilemiyor. Çözümü çok kolay olan bir olay çözülemiyor. Sadece seyyar satıcılarla bitecek bir şey değil, köyde getirilen sebze meyve, peynir, yoğurt koyarak kaldırımlar işgal edilirken, Esnaf ve sürücülerin işgali de ortadan kaldırılmalı. Biri bir diğerinden daha az etkili veya görmezden gelinebilir değil” dedi.  
Kaldırımların çoğu gelişigüzel seyyar arabalar işgal ederken, esnafların ve araçlarının işgali altında. Yürümekte zorlanan yayalar, bu duruma acilen çözüm bulunmasını istiyor.

Silvanlıların en fazla şikayet ettiği konuların başında kaldırım işgalleri geliyor. Seyyar arabaların, tezgahların, masa ve sandalyelerin işgalleri nedeniyle kaldırımlarda yürümek neredeyse imkansız. Özellikle engelli aracı, tekerlekli sandalye veya bebek arabasıyla sokağa çıkanlar için yürümek çileye dönüşürken, kaldırımlardaki işgalin engellenememesine vatandaşlar adeta isyan ediyor.

Silvan Belediyesi, kaldırımları işgal edenleri uyarmalarına rağmen kaldırım işgali halen devam etmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Silvan’da yanlış ve kurallara aykırı parklanma yapan araç sürücüleri trafik ekipleri tarafında uyarılırken, İlçede yaşayan birçok kişinin talebi aynı şekilde kaldırımlara atılan masa ve sandalyelerin de toplatılması.

Gazi Caddesi Banka, hükümet konağı PTT önü gibi insan hareketliliğinin fazla olduğu yerlerde kaldırım işgaller oldukça yoğun şekilde göze çarpıyor. Silvan’da sadece kaldırımlar değil bazı yollar bile işgal altında. Çok sayıda kıraathanenin masa ve sandalyeleri yola kurulurken, ne insanlar ne de araçlar yolları kullanamaz hale geldi.

Çoğu otomobil sürücüsü park edecek yer bulamayınca araçlarını kaldırımlara park ediyor. Özellikle engelli vatandaşlar yürümekte zorlanırken kaldırımları yayalar hariç herkes kullanıyor.

Tarihi kentte yaşayan vatandaşların, en çok şikayet ettiği konuların başında gelen kaldırım işgallerine yönelik şikayetler ise her geçen gün artıyor. Gazi, Karabehlülbey, Atatürk ve Azizoğlu Caddelerinde yanlış park edilen araç yerlerine uyarı levhaların asılmasının gerektiğini ifade ederek yaşlılar ve bebek sahipleri için kaldırımlar da yürümenin çok büyük bir ızdıraba dönüştüğünü ifade etti.

Masa, sandalye koyuyorlar

Kaldırımları sadece seyyar satıcılar değil araçların, işletmelerinde işgal ettiğini söyleyen Ahmet Gündüz, “Kaldırımlar da sadece seyyar satıcılar yok. Araçlar park ediliyor. Masa sandalye atılıyor. Yürüyemiyorsunuz. Bazı işletmeler kaldırımlara masa atmayı bir tarz olarak benimsemiş. Çoğu yola da masa kürsü atıyor. Demek ki denetimler ve cezalar yeterli değil ki bu soruna çözüm üretilemiyor. Çözümü çok kolay olan bir olay çözülemiyor. Sadece seyyar satıcılarla bitecek bir şey değil, köyde getirilen sebze meyve, peynir, yoğurt koyarak kaldırımlar işgal edilirken, Esnaf ve sürücülerin işgali de ortadan kaldırılmalı. Biri bir diğerinden daha az etkili veya görmezden gelinebilir değil” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.