Erdoğan: AYM birçok yanlışı arka arkaya yapar hale geldi

Gündem (Amida Haber) - Amida Haber | 10.11.2023 - 12:06, Güncelleme: 10.11.2023 - 12:06 1378+ kez okundu.
 

Erdoğan: AYM birçok yanlışı arka arkaya yapar hale geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay ile AYM arasında krize neden olan Can Atalay davasına ilişkin konuştu, "Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez. AYM birçok yanlışı arka arkaya yapar hale geldi, buda bizi üzüyor"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay'ın tutuklu Milletvekili Can Atalay için 'hak ihlali' kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararını değerlendirdi. 'Yargıtay bir yüksek mahkeme' Yargıtay'ın bir yüksek mahkeme olduğunu kimsenin inkar edemeyeceğini söyleyen Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin bu noktada birçok yanlışları arka arkaya yapar hale geldiğini, bunun da kendilerini ciddi manada üzdüğünü ifade etti. 'Sen yüksek mahkemeysen, bende yüksek mahkemeyim' Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı kararın asla bir kenara atılamayacağını, itilemeyeceğini kaydeden Erdoğan, "Anayasa Mahkemesinin kararına karşı Yargıtay da şu anda demiştir ki 'Sen yüksek mahkemeysen ben de yüksek mahkemeyim ve yüksek mahkeme olarak da şu anda sizinle ilgili bir yaptırımı ben de talep ediyorum.' Bu talebinin gereğini bekliyor ve bu talebine karşı bunun gereğini yerine getirecek olan merci neresiyse o merciden bu talebini istiyor. Bu parlamentoysa parlamentodan istiyor" şeklinde konuştu. 'AYM'yi öven arkadaşlarımız da yanlış yapıyor' Anayasa Mahkemesi'nin bu konuyla ilgili olarak Yargıtay'ın attığı bu adımı hafife almaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Eğer partimden bazı arkadaşlar da burada Yargıtay’ı yerip, Anayasa Mahkemesi’ne övgüler düzüyorsa onlar da yanlış yapıyorlar. Bizim birimiz hepimiz, hepimiz birimiz anlayışıyla hareket etmemiz lazım. Buralarda kalkıp da birilerine şirin görünmenin anlamı yok. Son olarak şunu da vurgulamak isterim ki, Anayasa yapma yetkisi Yüce Meclisimizindir ve bu yetkisini devredemez. Kimse de milletin iradesi ile oluşmuş meclisin bu mutlak yetkisine el uzatamaz" ifadelerini kullandı.    
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay ile AYM arasında krize neden olan Can Atalay davasına ilişkin konuştu, "Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez. AYM birçok yanlışı arka arkaya yapar hale geldi, buda bizi üzüyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay'ın tutuklu Milletvekili Can Atalay için 'hak ihlali' kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararını değerlendirdi.

'Yargıtay bir yüksek mahkeme'

Yargıtay'ın bir yüksek mahkeme olduğunu kimsenin inkar edemeyeceğini söyleyen Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin bu noktada birçok yanlışları arka arkaya yapar hale geldiğini, bunun da kendilerini ciddi manada üzdüğünü ifade etti.

'Sen yüksek mahkemeysen, bende yüksek mahkemeyim'

Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı kararın asla bir kenara atılamayacağını, itilemeyeceğini kaydeden Erdoğan, "Anayasa Mahkemesinin kararına karşı Yargıtay da şu anda demiştir ki 'Sen yüksek mahkemeysen ben de yüksek mahkemeyim ve yüksek mahkeme olarak da şu anda sizinle ilgili bir yaptırımı ben de talep ediyorum.' Bu talebinin gereğini bekliyor ve bu talebine karşı bunun gereğini yerine getirecek olan merci neresiyse o merciden bu talebini istiyor. Bu parlamentoysa parlamentodan istiyor" şeklinde konuştu.

'AYM'yi öven arkadaşlarımız da yanlış yapıyor'

Anayasa Mahkemesi'nin bu konuyla ilgili olarak Yargıtay'ın attığı bu adımı hafife almaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Eğer partimden bazı arkadaşlar da burada Yargıtay’ı yerip, Anayasa Mahkemesi’ne övgüler düzüyorsa onlar da yanlış yapıyorlar. Bizim birimiz hepimiz, hepimiz birimiz anlayışıyla hareket etmemiz lazım. Buralarda kalkıp da birilerine şirin görünmenin anlamı yok. Son olarak şunu da vurgulamak isterim ki, Anayasa yapma yetkisi Yüce Meclisimizindir ve bu yetkisini devredemez. Kimse de milletin iradesi ile oluşmuş meclisin bu mutlak yetkisine el uzatamaz" ifadelerini kullandı.

 

 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.