Sönmez Oto Centr

Dün gece tahliye edilmişti; Gültan Kışanak Diyarbakır’da

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 17.05.2024 - 17:00, Güncelleme: 17.05.2024 - 17:00 4569+ kez okundu.
 

Dün gece tahliye edilmişti; Gültan Kışanak Diyarbakır’da

Kobani Davasından hakkında tahliye kararı verilen Kışanak, bugün Diyarbakır’a geldi.
7,5 yıldır cezaevinde olan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Kobani Davasında verilen tahliye kararının ardından Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Tahliyesinin ardından Gültan Kışanak, bugün Diyarbakır’a geldi. Kışanak’ı havaalınında Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak, Doğan Hatun ve partililer karşıladı. Kobanê bir vicdan sorunudur Burada kısa bir konuşma yapan Kışanak, “Eksik geldik, tüm arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar biz de özgür değiliz. Kobanê bir vicdan sorunudur. Sonrasında Kobanê kumpas davası olarak önümüze getirildi. Hala da böyle devam ediyor. Bir kez daha biz vicdanı ve vicdansızlığı tartma, anlama ve görme imkanı gördük. Bu mücadelede vicdan kazandı. Tıpkı Kobanê’nin kazandığı gibi. Kobanê kumpas davası da hak ettiği gibi tarihin çöp sepetine atılacak. Biz de bütün arkadaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturacağız. Hep birlikte gelip Amed’e özgürlük halayına duracağız. Bugün eksiğiz, bugün biraz yaralıyız. Arkadaşlarımız kalbimizde, mücadelemiz de bizimle birlikteler. Onlar da böyle istiyor” dedi. Kışanak ve beraberindekiler daha sonra DEM Parti Amed İl Örgütü'ne geçti.
Kobani Davasından hakkında tahliye kararı verilen Kışanak, bugün Diyarbakır’a geldi.

7,5 yıldır cezaevinde olan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Kobani Davasında verilen tahliye kararının ardından Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi.

Tahliyesinin ardından Gültan Kışanak, bugün Diyarbakır’a geldi.

Kışanak’ı havaalınında Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak, Doğan Hatun ve partililer karşıladı.

Kobanê bir vicdan sorunudur

Burada kısa bir konuşma yapan Kışanak, “Eksik geldik, tüm arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar biz de özgür değiliz. Kobanê bir vicdan sorunudur. Sonrasında Kobanê kumpas davası olarak önümüze getirildi. Hala da böyle devam ediyor. Bir kez daha biz vicdanı ve vicdansızlığı tartma, anlama ve görme imkanı gördük. Bu mücadelede vicdan kazandı. Tıpkı Kobanê’nin kazandığı gibi. Kobanê kumpas davası da hak ettiği gibi tarihin çöp sepetine atılacak. Biz de bütün arkadaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturacağız. Hep birlikte gelip Amed’e özgürlük halayına duracağız. Bugün eksiğiz, bugün biraz yaralıyız. Arkadaşlarımız kalbimizde, mücadelemiz de bizimle birlikteler. Onlar da böyle istiyor” dedi.

Kışanak ve beraberindekiler daha sonra DEM Parti Amed İl Örgütü'ne geçti.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.