Murat Şenlikleri İkinci Gününde Coşkuyla Sürüyor
Murat Şenlikleri İkinci Gününde Coşkuyla Sürüyor
Silvan’daki Muaz bin Cebel Türbesi’nde düzenlenen Murat Şenlikleri, ikinci gününde at yarışları ve dengbêj programlarıyla binlerce kişiyi ağırladı.
Haber: İhsan YILMAZ
MALABADİ HABER - Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Kumgölü kırsal mahallesi Susamış mezrasında bulunan Muaz bin Cebel Türbesi’nde düzenlenen geleneksel Murat Şenlikleri, ikinci gününde de yoğun katılımla devam ediyor.
Her yıl binlerce kişinin akın ettiği şenlik alanı, bu yıl da adeta çadır kente dönüştü. Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden gelen vatandaşlar, hem manevi atmosferi yaşamak hem de etkinliklere katılmak için bölgeye yoğun ilgi gösterdi.

Şenlikler kapsamında at yarışları büyük ilgi görürken, dengbêjlerin seslendirdiği kilamlar alana ayrı bir renk kattı. Kurulan çadırlarda vatandaşlar piknik yaparken, kurulan stantlarda ise çeşitli ürünlerin satışı yapıldı.

Murat Şenlikleri’nde yoğunluk sürüyor
Ziyaretçiler, türbe çevresinde dualar ederken, etkinlik alanında gün boyu süren programlar sayesinde hem kültürel hem de sosyal bir buluşma ortamı oluştu.
Murat Şenlikleri, önümüzdeki günlerde de çeşitli etkinliklerle devam edecek.




Diyarbakır HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
