Tahliye Olan Hükümlülere “Yemek Bedeli” Şoku
Tahliye Olan Hükümlülere “Yemek Bedeli” Şoku
Silvan Muhtarlar Derneği, infaz yasasında yapılan değişiklik sonrası tahliye edilen bazı hükümlülere Maliye tarafından gönderilen yüksek tutarlı “iaşe bedeli” ödeme taleplerinin yeni mağduriyetler oluşturduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Haber: İhsan YILMAZ
MALABADİ HABER - Muhtarlar Dernek Başkanlığı, infaz yasasında yapılan değişikliklerin ardından tahliye edilen hükümlülere yönelik gönderilen “iaşe bedeli” (yemek bedeli) ödeme talepleri hakkında açıklamada bulundu.
Dernek tarafından yapılan açıklamada, infaz yasasındaki değişiklik sayesinde birçok hükümlü ve tutuklunun ailelerine kavuştuğu belirtilirken, tahliye sonrası Maliye tarafından gönderilen ödeme evraklarının yeni mağduriyetlere yol açtığı ifade edildi.
Açıklamada, gönderilen belgelerde bazı hükümlülerden faizleriyle birlikte 50 bin, 70 bin, 150 bin hatta 200 bin liraya varan tutarlarda ödeme talep edildiği belirtildi. Hapisten yeni çıkan ve herhangi bir işi ya da maddi geliri bulunmayan vatandaşların bu borçları ödemekte büyük zorluk yaşayacağına dikkat çekildi.

Silvan Muhtarlar Derneği, bu durumun aileler üzerinde de ciddi bir ekonomik yük oluşturacağını belirterek soruna acilen çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.
Dernek tarafından önerilen çözüm önerileri ise şöyle sıralandı:
İmkânlar dahilinde söz konusu borçların devlet tarafından silinmesi,
Faizlerin kaldırılmasının ardından kalan borçlar için vatandaşların kurumlarda çalıştırılarak ödeme imkânı sağlanması,
Faizlerin silinmesinden sonra kalan borçların taksitlendirilmesi.
Silvan Muhtarlar Derneği yetkilileri, topluma yeniden kazandırılması gereken bireylerin bu tür borç yükleri nedeniyle yeniden sosyal ve ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalmaması için konunun yetkililer tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Diyarbakır HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
