Harvard Üniversitesi Kürtçe eğitime başladı

Dünya 04.10.2023 - 12:31, Güncelleme: 04.10.2023 - 12:31 1218+ kez okundu.
 

Harvard Üniversitesi Kürtçe eğitime başladı

ABD’nin Cambridge şehrinde bulunan Harvard Üniversitesi’nde Doğu Dilleri ve Medeniyetleri Bölümü doktora öğrencileri için Kürtçenin Sorani lehçesinde kurs açıldı.
ABD’nin Cambridge şehrinde bulunan Harvard Üniversitesi’nde Doğu Dilleri ve Medeniyetleri Bölümü doktora öğrencileri için Kürtçenin Sorani lehçesinde kurs açıldı. Ders için Bentley Üniversitesi profesörü Kürt Dr. Ahmad Muhammadpur okula davet edildi. The Harvard Crimson’a konuşan Muhammedpur, Harvard'ın önümüzdeki dönem bu kursu daha gelişmiş bir dil seçeneğiyle birlikte sunmaya devam edeceğini umduğunu söyledi. Muhammadpur, "Harvard Üniversitesi ilk defa milyonlarca Kürt'ün yüzünü güldürdü çünkü ilk defa Kürtçe dilini öğretiyorlar" dedi.   Harvard Lisansüstü Sanat ve Bilim Okulu İranlı Öğrenciler Birliği Başkanı ve Harvard Lisansüstü Konseyi öğrenci savunuculuğu ve katılımı başkanı Canan İranbomy de Kürtçe kursuna katılanlar arasında. İranbomy, "Şu anki sınıfımızda bunun sadece dil öğrenmekle ilgili olmadığını öğreniyoruz. Aldığım diğer dil kurslarından çok farklı, çünkü aynı zamanda kültürel bir etkileşim ve oldukça araştırmaya dayalı" diye konuştu. Sınıftaki öğrencilerden Crimson Editoryal editörü Delal M. Hasane de "Kürt dilini bir sınıfta, akademik bir ortamda öğrenmek istedim" dedi.
ABD’nin Cambridge şehrinde bulunan Harvard Üniversitesi’nde Doğu Dilleri ve Medeniyetleri Bölümü doktora öğrencileri için Kürtçenin Sorani lehçesinde kurs açıldı.

ABD’nin Cambridge şehrinde bulunan Harvard Üniversitesi’nde Doğu Dilleri ve Medeniyetleri Bölümü doktora öğrencileri için Kürtçenin Sorani lehçesinde kurs açıldı.

Ders için Bentley Üniversitesi profesörü Kürt Dr. Ahmad Muhammadpur okula davet edildi. The Harvard Crimson’a konuşan Muhammedpur, Harvard'ın önümüzdeki dönem bu kursu daha gelişmiş bir dil seçeneğiyle birlikte sunmaya devam edeceğini umduğunu söyledi. Muhammadpur, "Harvard Üniversitesi ilk defa milyonlarca Kürt'ün yüzünü güldürdü çünkü ilk defa Kürtçe dilini öğretiyorlar" dedi.

 

Harvard Lisansüstü Sanat ve Bilim Okulu İranlı Öğrenciler Birliği Başkanı ve Harvard Lisansüstü Konseyi öğrenci savunuculuğu ve katılımı başkanı Canan İranbomy de Kürtçe kursuna katılanlar arasında. İranbomy, "Şu anki sınıfımızda bunun sadece dil öğrenmekle ilgili olmadığını öğreniyoruz. Aldığım diğer dil kurslarından çok farklı, çünkü aynı zamanda kültürel bir etkileşim ve oldukça araştırmaya dayalı" diye konuştu. Sınıftaki öğrencilerden Crimson Editoryal editörü Delal M. Hasane de "Kürt dilini bir sınıfta, akademik bir ortamda öğrenmek istedim" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.