Silvan OSB'de bir süreç daha aşıldı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 21.12.2023 - 14:28, Güncelleme: 21.12.2023 - 15:02 2744+ kez okundu.
 

Silvan OSB'de bir süreç daha aşıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ÇED olumlu kararı verirken, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Silvan Temsilcisi İbrahim Halil Yılmaz, Ülkemize Bölgemize ve Silvan’ımıza hayırlı olsun dedi.
Haber : İhsan YILMAZ Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Silvan Temsilcisi İbrahim Halil Yılmaz, OSB kurulması talebiyle gündeme gelen Silvan ilçesinin yıllardır süren bu hasretinde bir adım daha atıldığını belirtti. Bu amaçla Başdeğirmen Köyü sınırları içerisinde yer alan 458 nolu parselde 279 hektarda Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu, Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" projesi ile ilgili olarak e-ÇED Yönetim Sistemi üzerinden sunulan ÇED Raporunu değerlendirdi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Silvan Temsilcisi İbrahim Halil Yılmaz​ “ÇED OLUMLU KARAR VERDİ” Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Silvan Temsilcisi İbrahim Halil Yılmaz, “Söz konusu proje hakkında ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" karar verildi. Değerli Silvanlı hemşerilerim, Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası’nın da kurucu ortaklar arasında yer almış olduğu ve yaklaşık 1.5 senedir devam eden Diyarbakır İli Silvan İlçesi Başdeğirmen Köyü sınırları içerisinde yer alan 458 nolu parsel 279 hektarlık bir alanda Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" projesi ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca e-ÇED Yönetim Sistemi üzerinden sunulan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Söz konusu "Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" projesi hakkında ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" karar vermiş olup bir adım daha ileriye gitmiş bulunmaktadır. Bundan sonraki süreçlerimizde onaylanan ÇED raporumuz Silvan Belediyesine geldikten sonra OSB’nin tüzel kişilik kazanması için gerekli adımlar atılacaktır. Ülkemize Bölgemize ve Silvan’ımıza hayırlı olsun” dedi.  
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ÇED olumlu kararı verirken, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Silvan Temsilcisi İbrahim Halil Yılmaz, Ülkemize Bölgemize ve Silvan’ımıza hayırlı olsun dedi.

Haber : İhsan YILMAZ

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Silvan Temsilcisi İbrahim Halil Yılmaz, OSB kurulması talebiyle gündeme gelen Silvan ilçesinin yıllardır süren bu hasretinde bir adım daha atıldığını belirtti.

Bu amaçla Başdeğirmen Köyü sınırları içerisinde yer alan 458 nolu parselde 279 hektarda Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu, Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" projesi ile ilgili olarak e-ÇED Yönetim Sistemi üzerinden sunulan ÇED Raporunu değerlendirdi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Silvan Temsilcisi İbrahim Halil Yılmaz​

“ÇED OLUMLU KARAR VERDİ”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Silvan Temsilcisi İbrahim Halil Yılmaz, “Söz konusu proje hakkında ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" karar verildi. Değerli Silvanlı hemşerilerim, Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası’nın da kurucu ortaklar arasında yer almış olduğu ve yaklaşık 1.5 senedir devam eden Diyarbakır İli Silvan İlçesi Başdeğirmen Köyü sınırları içerisinde yer alan 458 nolu parsel 279 hektarlık bir alanda Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" projesi ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca e-ÇED Yönetim Sistemi üzerinden sunulan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Söz konusu "Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" projesi hakkında ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" karar vermiş olup bir adım daha ileriye gitmiş bulunmaktadır. Bundan sonraki süreçlerimizde onaylanan ÇED raporumuz Silvan Belediyesine geldikten sonra OSB’nin tüzel kişilik kazanması için gerekli adımlar atılacaktır. Ülkemize Bölgemize ve Silvan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.