Futbol bazen sadece bir oyun değildir. Hele ki söz konusu bir şehrin umudu, bir halkın heyecanıysa… O zaman sahadaki her pas, her koşu, her mücadele çok daha büyük anlam taşır. Ancak ne yazık ki son haftalarda Amedspor sahada bu anlamın çok uzağında bir görüntü çiziyor.
Son olarak Bandırmaspor karşısında alınan 2-0’lık mağlubiyet, sadece bir yenilgi değil; aynı zamanda şampiyonluk yolunda kaybedilen büyük bir avantajın da özeti oldu. Haftalardır emek verilen, ince ince örülen o liderlik yürüyüşü, iki maçta adeta yerle bir edildi.
RUHSUZ FUTBOL, KAYIP PUANLAR
En can yakıcı olan ise skor değil, sahadaki ruhsuzluktu. Mücadele yok, istek yok, kazanma arzusu yok… Sahada koşan ama oynamayan, mücadele eden değil izleyen bir takım görüntüsü vardı.
Son iki haftada alınan sonuçlar bir tesadüf değil. Bu, sahaya yansıyan isteksizliğin ve disiplinsizliğin net bir sonucudur. Futbol sadece taktikle değil, yürekle oynanır. O yürek sahada olmayınca, formanın ağırlığı da taşınamaz.
AVANTAJ NASIL KAYBEDİLDİ?
Amedspor haftalar boyunca rakiplerinin önünde, ipleri elinde tutan taraftı. Ancak bu avantajı koruyabilmek için gereken ciddiyet gösterilmedi. Kritik haftalarda yapılan hatalar, kaybedilen puanlar ve en önemlisi sahadaki kopukluk, tüm dengeleri değiştirdi.
Bu noktada en büyük kazancı sağlayan ekip ise Erokspor oldu. Amedspor’un puan kayıplarını iyi değerlendiren rakip, yarışta öne geçerek psikolojik üstünlüğü de eline aldı.
SORUMLULUK KİMDE?
Bu tablonun tek bir sorumlusu yok. Oyuncular sahada gereken mücadeleyi göstermedi, teknik ekip oyuna müdahalede yetersiz kaldı. Belki de en önemlisi, takımın genelinde bir rehavet havası oluştu.
Şampiyonluk isteyen bir takım, böyle haftalarda karakter koyar. Zor anlarda ayağa kalkar. Ama Amedspor, tam tersine en kritik dönemde dağılan bir görüntü verdi.
TARAFTARIN SABRI SINANIYOR
Amedspor taraftarı bugüne kadar takımını her şartta destekledi. Deplasmanda, yağmurda, çamurda… Ama taraftarın en çok görmek istediği şey mücadeledir. Kaybetmek değil, pes etmek kabul edilmez.
Bugün tribünlerdeki en büyük tepki skor değil, sahadaki isteksizliktir.
HALA GEÇ DEĞİL AMA…
Şampiyonluk yarışı henüz bitmiş değil. Ama artık hata yapma lüksü kalmadı. Her maç final, her dakika kritik.
Amedspor ya bu ruhsuzluğu geride bırakıp yeniden ayağa kalkacak…
Ya da kaybedilen bu avantaj, sezon sonunda telafisi olmayan bir pişmanlığa dönüşecek.
Bu şehir mücadeleyi sever. Bu forma mücadele ister.
Amedspor ya sahaya yüreğini koyacak… ya da bu hikâye yarım kalacak.