İhsan Yılmaz
Köşe Yazarı
İhsan Yılmaz
 

Siyaset ve Ahlak

Bütün toplumlarda olduğu gibi yaşadığımız toplumun kültüründe de devletin yapısı ve yönetimi hususunda konuşmak, eleştiri yapmak ve sorunlara çareler üretmek olağandır. İnsanların, yaşadıkları ülkenin kim tarafından, nasıl yönetilmesi gerektiği hususunda az ya da çok söyleyecek sözleri vardır. Toplumlarda yöneten ve yönetilenler olduğu müddetçe yönetilenlerin, kendilerini yönetenler ve yönetim biçimi hakkında konuşmaları, beğendiklerini övmeleri, beğenmediklerini ifade etmeleri doğaldır. Bu yurttaş olmanın bilinci ve sorumluluk hissiyle alakalıdır. Geçtiğimiz hafta sonu DEM Parti EŞ Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Antalya'da partisinin kongresinde CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tepki göstermişti. Antalya Büyükşehir Belediyesinden, DEM Parti Antalya İl Kongresi salon tahsis edilmeyince DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, "Bizi yok sayana ve salon vermeyene oy vermeyiz" diyerek, haklı olarak büyük bir tepki gösterdi. Genel seçimlerden sonra 6'lı masanın dağılmasının ardından CHP, yerel seçimlerde ittifak için yeni ortaklar arıyor... 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'da HDP ile ismi konulmayan bir ittifak yapan CHP yine aynı yolu izleyecek gibi. CHP Yerel seçimlerde DEM Parti ile ittifak yollarını ararken, CHP Antalya Büyükşehir Belediyesi, DEM Partiye kongre yapacak solunu vermemesi ise ittifak yoluna büyük bir engel koymuş oldu. DEM Parti Antalya 1’inci Olağanüstü Kongresi, Kepez ilçesinde bulunan bir düğün salonunda yapıldı. Yapılan kongrede ise, Antalya Büyükşehir Belediyesine tepki gösterildi. Hem Kürtlerin oylarıyla belediye başkanı olacaksınız, hem de Kürtlere salon vermeyeceksiniz size ‘oy yok’ şeklinde tepki gösterildi. Antalya 1’inci Olağanüstü Kongresinde konuşan Bakırhan, "Bizi yok sayana ve salon vermeyene oy vermeyiz." dedi. "Oyumuzu alacaksın ama salon vermeyeceksin" Oyumuzu alacaksın, oyumuzla saltanat kuracaksın. Ama Kürtler salon talep ettiği zaman vermeyeceksin? Antalya’da sizin huzurunuzda sesleniyorum; biz iş birliği de yaparız, güç birliği de yaparız, her masada da otururuz. Burada bir problem yok. Ama biz asla bir faşiste, ırkçıya, salon vermeyene oy vermeyiz. CHP’li arkadaşlar da burada. Genel Merkezleriyle de görüşeceğiz. Bunu da burada ilan ediyoruz. Bizi yok sayan, insanlara ne oy ne de iş birliği yapacağımızı buradan ilan ediyorum. Diye tepki gösterdi. Sakık'tan sert sözler Dem Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık sert sözlerle tepki gösterdi. Bakırhan'ın bu tepkisinin ardından bir tepki de DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'tan geldi. Bakırhan'ın sözlerini alıntılayan Sakık, Muhittin Böcek'e ağır ifadeler kullandı. Yengeme mezar yeri vermedi diyerek sözlerine başlayan Sakık, "Geçen yıl İsviçre’de kaybettiğim yengemi Antalya’da defnetmek istediğimizde mezar yeri bile vermemişti o M. Böcek. Siz oy moy yok!" diyerek tepkisini dile getirdi.
Ekleme Tarihi: 11 Ocak 2024 - Perşembe
İhsan Yılmaz

Siyaset ve Ahlak

Bütün toplumlarda olduğu gibi yaşadığımız toplumun kültüründe de devletin yapısı ve yönetimi hususunda konuşmak, eleştiri yapmak ve sorunlara çareler üretmek olağandır. İnsanların, yaşadıkları ülkenin kim tarafından, nasıl yönetilmesi gerektiği hususunda az ya da çok söyleyecek sözleri vardır. Toplumlarda yöneten ve yönetilenler olduğu müddetçe yönetilenlerin, kendilerini yönetenler ve yönetim biçimi hakkında konuşmaları, beğendiklerini övmeleri, beğenmediklerini ifade etmeleri doğaldır. Bu yurttaş olmanın bilinci ve sorumluluk hissiyle alakalıdır.

Geçtiğimiz hafta sonu DEM Parti EŞ Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Antalya'da partisinin kongresinde CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tepki göstermişti. Antalya Büyükşehir Belediyesinden, DEM Parti Antalya İl Kongresi salon tahsis edilmeyince DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, "Bizi yok sayana ve salon vermeyene oy vermeyiz" diyerek, haklı olarak büyük bir tepki gösterdi.

Genel seçimlerden sonra 6'lı masanın dağılmasının ardından CHP, yerel seçimlerde ittifak için yeni ortaklar arıyor... 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'da HDP ile ismi konulmayan bir ittifak yapan CHP yine aynı yolu izleyecek gibi. CHP Yerel seçimlerde DEM Parti ile ittifak yollarını ararken, CHP Antalya Büyükşehir Belediyesi, DEM Partiye kongre yapacak solunu vermemesi ise ittifak yoluna büyük bir engel koymuş oldu.

DEM Parti Antalya 1’inci Olağanüstü Kongresi, Kepez ilçesinde bulunan bir düğün salonunda yapıldı. Yapılan kongrede ise, Antalya Büyükşehir Belediyesine tepki gösterildi. Hem Kürtlerin oylarıyla belediye başkanı olacaksınız, hem de Kürtlere salon vermeyeceksiniz size ‘oy yok’ şeklinde tepki gösterildi.

Antalya 1’inci Olağanüstü Kongresinde konuşan Bakırhan, "Bizi yok sayana ve salon vermeyene oy vermeyiz." dedi.

"Oyumuzu alacaksın ama salon vermeyeceksin"

Oyumuzu alacaksın, oyumuzla saltanat kuracaksın. Ama Kürtler salon talep ettiği zaman vermeyeceksin? Antalya’da sizin huzurunuzda sesleniyorum; biz iş birliği de yaparız, güç birliği de yaparız, her masada da otururuz. Burada bir problem yok. Ama biz asla bir faşiste, ırkçıya, salon vermeyene oy vermeyiz. CHP’li arkadaşlar da burada. Genel Merkezleriyle de görüşeceğiz. Bunu da burada ilan ediyoruz. Bizi yok sayan, insanlara ne oy ne de iş birliği yapacağımızı buradan ilan ediyorum. Diye tepki gösterdi.

Sakık'tan sert sözler

Dem Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık sert sözlerle tepki gösterdi.

Bakırhan'ın bu tepkisinin ardından bir tepki de DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'tan geldi.

Bakırhan'ın sözlerini alıntılayan Sakık, Muhittin Böcek'e ağır ifadeler kullandı.

Yengeme mezar yeri vermedi diyerek sözlerine başlayan Sakık, "Geçen yıl İsviçre’de kaybettiğim yengemi Antalya’da defnetmek istediğimizde mezar yeri bile vermemişti o M. Böcek. Siz oy moy yok!" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.